Atenţie la aplicaţiile descărcate pe telefon! Vă pot fi accesate informaţii personale

Specialiştii IT atrag atenţia asupra anumitor aplicaţii des instalate pe telefoane mobile de tip Android. Aplicaţii cum ar fi Angry Birds sau Brightest Flashlight, vă pot transforma datele personale, în informaţii publice.

Cercetatori de la universitati de prestigiu din Statele Unite, au analizat cele mai populare 100 de aplicatii comerializate pentru sistemul de operare Android de la Google. Din acestea, in top zece aplicatii care folosesc date personale mai figureaza  Toss It game, Talking Tom virtual pet, Backgrounds HD Wallpapers, Dictionary.com, Mouse Trap game, Horoscope, Shazam music si  Pandora Internetradio.

ELIT

Odată instalate aplicaţiile, sunt colectate informaţii precum locul în care se află utilizatorul, detalii despre dispozitivul folosit şi lista de contacte. Majoritatea utilizatorilor nu ştiu în ce scop sunt utilizate aceste informaţii iar în lipsa unor explicaţii clare, date de companiile care deţin aceste programe, suspiciunile manifestate sunt perfect normale.

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

4 Comentarii

g 18 ianuarie 2013 at 17:14

Pentu ce exista o gramada de antivirusi free pentru platforma android ? daca posesorul este tampit si nu scaeaza aplicatiile descarcate isi merita soarta…

dolfi 18 ianuarie 2013 at 18:31

daca posesoru’ este cocalar… habar n-are decat cum s-asculte manele.

g 18 ianuarie 2013 at 19:44

Majoritatea „cocalarilor” de Alba se afiseaza cu iPhone 4S/5… insa ai dreptate ca sunt si destui care au Samsung Galaxy SII/SIII.

Phœbe 18 ianuarie 2013 at 17:51

Adriana Avram, nu mai puneti virgula între subiect si predicat:
– „aplicaţii cum ar fi… , vă pot transforma”;
– „cercetatori de la universitati… , au analizat” !

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...