Rămâi conectat

Societate

Atenţie la aplicaţiile descărcate pe telefon! Vă pot fi accesate informaţii personale

Alexandra Mates

Publicat

în

Specialiştii IT atrag atenţia asupra anumitor aplicaţii des instalate pe telefoane mobile de tip Android. Aplicaţii cum ar fi Angry Birds sau Brightest Flashlight, vă pot transforma datele personale, în informaţii publice.

Cercetatori de la universitati de prestigiu din Statele Unite, au analizat cele mai populare 100 de aplicatii comerializate pentru sistemul de operare Android de la Google. Din acestea, in top zece aplicatii care folosesc date personale mai figureaza  Toss It game, Talking Tom virtual pet, Backgrounds HD Wallpapers, Dictionary.com, Mouse Trap game, Horoscope, Shazam music si  Pandora Internetradio.

Odată instalate aplicaţiile, sunt colectate informaţii precum locul în care se află utilizatorul, detalii despre dispozitivul folosit şi lista de contacte. Majoritatea utilizatorilor nu ştiu în ce scop sunt utilizate aceste informaţii iar în lipsa unor explicaţii clare, date de companiile care deţin aceste programe, suspiciunile manifestate sunt perfect normale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est

Bogdan Ilea

Publicat

în

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est La 29 martie 2004, cele șapte state invitate la Summit-ul NATO de la Praga să devină membre ale Alianței (Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Romania, Slovacia, Slovenia), printre care și România, au depus instrumentele de aderare la Departamentul de Stat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea