Rămâi conectat

Societate

ASTĂZI: Seară de poezie a cenaclului francofon ”Jacques Prevert”, la Atelierul Creativ Alba Mall

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Miercuri, 7 noiembrie, începând cu ora 17.00, în spațiul Atelierului Creativ din incinta Alba Mall va avea loc o întâlnire  a poeţilor liceeni, pentru o seară de poezie, cu creaţii proprii în lectura autorilor, urmată de un concurs de creaţie şi de lansarea unei reviste francofone. 

Deschis în februarie 2011 sub egida Asociaţiei francofone AMI, în cadrul proiectului Creativitate în spaţiul francofon coordonat de prof. Elvireanu Sonia, cenaclul francofon “Jacques Prevert” îşi propune o gamă largă de manifestări culturale în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba, Primăria Alba Iulia, Inspectoratul Judeţean Alba, Universitatea “1 Decembrie 1918”, Filiala Alba-Hunedoara a USR, Biblioteca Judeţeană “Lucian Blaga”, Teatrul de Păpuşi, Colegiul Naţional “Horea Cloşca şi Crişan“, Liceul Economic ”Dionisie Pop Marțian”, Liceul de Arte şi Muzică, Palatul copiilor.

Cenacul reuneşte tineri creatori, elevi şi studenţi şi îşi propune, pe de o parte, valorificarea creaţiilor acestora prin întâlniri, lecturi publice, concursuri de creaţie, expoziţii iar, pe de altă parte,  promovarea valorilor culturale locale, naţionale, europene prin parteneriate cu diverse instituţii din ţară şi străinătate. Tinerii creatori se pot întâlni şi dialoga cu scriitori, pictori, muzicieni, iar după o prealabilă iniţiere în creaţia acestora, pot organiza serate cultural-artistice şi îi pot antrena pe iubitorii de cultură să le fie alături.

Potrivit reprezentanților asociației, din acest an, unele dintre activitățile cenaclului se vor desfășura în cadrul  Atelierului Creativ din Alba Mall, într-un spațiu public, neconvenţial pentru a se deschide publicului larg şi a promova cultura şi valorile ei clasice, de a le integra în peisajul cotidian actual.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Monden-Clubbing

19 – 25 mai 2024 – Festivalul Internațional de Teatru „Povești”, la Alba Iulia. PROGRAMUL ediției a XVII-a: Spectacole de teatru, musical-uri, lansări de carte, expoziții și ateliere de creație

Ziarul Unirea

Publicat

în

19 – 25 mai 2024 – Festivalul Internațional de Teatru „Povești”, la Alba Iulia. PROGRAMUL ediției a XVII-a: Spectacole de teatru, musical-uri, lansări de carte, expoziții și ateliere de creație Teatrul de Păpuși „Prichindel” și Consiliul Județean Alba organizează, în perioada 19 – 25 mai, Festivalul Internațional de Teatru „Povești”, care ajunge anul acesta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea