Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

ASTĂZI: Marşul persoanelor cu handicap – Cursa inimii cetăţii Alba, ediţia a VI-a 2013. Mesajul lui Valentin Frăcea

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, 3 decembrie a.c., Consiliul Judeţean Alba prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba împreună cu Asociaţia Filantropia Ortodoxă  Alba Iulia şi Comitetului Judeţean de Analiză a Problemelor Persoanelor cu Handicap organizează, o serie de activităţi:

–  11,00 – 13,00 – Masa rotundă: “Şanse  egale  pentru tinerii  defavorizaţi”- organizată la Casa de Cultură a Studenţilor Alba cu participarea instituţiilor şi organizaţiilor cu atribuţii în protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

–  14,00 -15,30 – “marşul  persoanelor cu handicap – cursa inimii cetăţii ”, ediţia a VI-a, – prin care se doreşte promovarea participării persoanelor cu dizabilităţi la viaţa comunităţii; acţiune susţinută, încurajată, promovată şi în acest an, de îndrăgita solistă de muzică populară, doamna profesoară Leontina Fărcaş.

În acest an, traseul marşului va fi: Parcul Custozza – Catedrala Reîntregirii – Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia şi va fi parcurs de toţi cei care vor fi prezenţi: persoane cu handicap instituţionalizate şi neinstituţionalizate, însoţitori, organizatori, oficialităţi, invitaţi, în dorinţa de a le fi aproape şi de a reprezenta suportul de care au nevoie persoanele cu handicap din partea societăţii, a noastră, a tuturor. Simbolul acestei acţiuni este inima roşie purtată în  piept – care va deschide propriile inimi spre înţelegerea acestor oameni şi a curajului cu care trăiesc în fiecare zi; de asemenea, toţi participanţii vor purta un fular roşu pe care este inscripţionată o inima albă.

–  15,45 – 16,15 – Expoziţie cu obiecte şi decoraţiuni confecţionate de către  persoanele cu dizabilităţi.

–  16,15 – 18,00 – Spectacolul artistic: “bucuria darului”- susţinut de Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba Iulia: doamna profesoară Leontina Fărcaş şi Muguri de Tezaur, Fanfara Copiilor din Petreşti, Grupul „Primavera”- coordonat de doamna profesoară Marinela Popa, Corul Seminarului Teologic „Sfântul Mitropolit Ştefan” – dirijat de părintele prof.dr. Nicolae Topîrcean, Grupul de Colindători din Ighiu şi Corul Centrului „Sfântul Meletie” Alba Iulia.

Valentin Frăcea, președintele Comitetului Judeţean de Analiză a Problemelor Persoanelor cu Handicap:

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi, 3 decembrie, ne-am propus organizarea mai multor activităţi, una dintre acestea fiind Marşul persoanelor cu handicap „Cursa inimii cetăţii” care a ajuns la a VI- a ediţie.

Cu această ocazie persoanele cu handicap precum şi cele fără handicap au posibilitatea  să se întâlnească într-un alt cadru cu  reprezentanţi ai instituţiilor publice şi ai organizaţiilor neguvernamentale, elevi şi persoane vârstnice, biserică şi instituţii media.

Scopul acestei acţiuni este acela de a contribui la schimbarea mentalităţilor privind persoanele cu handicap, să conştientizăm că aceste persoane nu sunt diferite de noi majoritatea, ci că percepţia noastră este  greşită. Sunt persoane care pot fi implicate în diverse activităţi pe care s-ar putea să le facă uneori mai bine decât persoanele aşa zis „normale”.Trebuie doar să vrem acest lucru şi să le dăm şansa să ne arate ce pot.

Ca şi în anii anteriori şi în acest an îndrăgita interpretă de muzică populară Leontina Fărcaş va fi alături de noi motiv pentru care îi mulţumim.

Alte acţiuni organizate cu această ocazie sunt  Masa rotunda: „Şanse egale pentru tinerii defavorizaţi şi spectacolul: „Bucuria Darului”.

Doresc, de asemenea, să mulţumesc organizatorilor din acest an al Marşului persoanelor cu handicap: Consiliul Judeţean Alba/Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Pentru a fi împreună vă aşteptăm  astăzi, ora 14.00, în Piața Cetății din Alba Iulia.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea