Asociația Alba Iulia Infrastructură se implică în modernizarea mai multor străzi din oraş – Prima întâlnire cu cetățenii va avea loc astăzi, la ora 17.00, în zona Benzinăriei Arex

Asociația Alba Iulia Infrastructură va organiza în următoarea perioadă mai multe întâlniri cu cetățenii în diferite cartiere ale oraşului, ale căror străzi nu sunt încă modernizate. Prima întâlnire are loc azi, la ora 17.00, în zona Benzinăriei Arex.

După cum se ştie, au fost câştigate licitațiile pentru studii de fezabilitate în cazul mai multor străzi din municipiu: Lotul 1 – Alcala de Henares, Gârda, Drăgăşani, Zăvoi, Lupşa, Calistrat Hogaş, Abrudului, Vidra, Albac, Stadionului, C. Medrea, Calea Labului, Meteş, Lotru; Lotul 2 -C. Noica, M.Eliade, Nada Florilor, M. Sadoveanu, Sliven, Alessandria, Vaudan, Modena, Nazareth Illit, Al. Stejarilor, Cerbului, Tuberozelor; Lotul 3 – E. Racoviță, P. Ispirescu, G. Antipa, D. Bolintineanu, Al. Odobescu, S. Mândrescu.

Pentru a se realiza cu adevărat modernizarea străzilor trebuie parcurse mai multe etape. În primul rând, din cauza situației mai multor străzi importante, cum sunt E. Racoviță şi Sliven, care nu sunt în totalitate publice şi nu se pot face investiții, soluția este exproprierea acestor străzi (care sunt deținute de mai mulți proprietari). Apoi, urmează studiile de fezabilitate, proiectare rețelelor şi apoi modernizarea străzilor.

Scopul întâlnirilor cetățeneşti este acela de a informa oamenii în legătură cu cele amintite anterior şi totodată de a se trece la o acțiune de strângere de semnături, pentru a cere primăriei exproprierea de urgență a acestor străzi.

Mircea Trifu, consilier independent al municipiului Alba Iulia

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...