Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Asistentul universitar, Ciprian Cucu, liderul asociației M10 din Alba. Sâmbătă, strângere de semnături pentru înregistrarea partidului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Monica Macovei are o mică organizație și în județul Alba, formată din 35 de membri, dintre care 12 activi, care participă la întâlniri, o dată la două săptămâni, adesea în localul Framm`s din Cetatea Alba Carolina. Asistentul universitar al UAB, Ciprian Cucu este liderul informal al asociației care se întrunește sâmbătă, 7 martie, pentru acțiunea de strângere de semnături în vederea înregistrării partidului.

Ciprian Cucu01În acest sens, a fost creat și un eveniment pe pagina de Facebook a Asociației M 10 – Alba ”Partidul M10 își porpune să reprezinte un nou pol în politica românească, departe de rețelele și rețetele marcate de corupție a ultimilor ani. Sâmbătă, 7 martie, de la ora 19:00, susținătorii și simpatizanții noului partid politic sunt așteptați la cafeneaua Framm’s – str. Păcii, nr. 13, Alba Iulia pentru a semna și a discuta alături de noi despre problemele județului și posibile soluții”, scrie în invitația la eveniment.

Ciprian Cucu este din Petroșani, absolvent al studiilor Universității de Vest, Facultatea de Științe Economice, ca șef de promoție la specializarea „Informatică Economică”. În prezent susține activități didactice și de cercetare la Universitatea „1 Decembrie 1918”, Facultatea de Științe Exacte și Inginerești, în domeniul informatică.

”Sunt aproape zece ani de când urmăresc scena politică din România și doar dezamăgirea față de stilul autohton de a face politică – bazat pe relații și „o mână spală pe altă” – m-a oprit să mă implic până acum.

În tot acest marasm doar câteva personalități m-au convins nu doar că sunt mânate de bune intenții ci și că au viziunea și capacitatea de a produce schimbarea pe care o așteptăm cu toții. Prima pe această prea-scurtă listă a fost și este Monica Macovei, fost ministru al Justiției și unul din personajele cheie în lupta pentru dreptate – atât în politică dar și în viața cetățenilor (prin construcția DNA și ANI dar și prin activitatea din Parlamentul European).

Partidul M10 este o continuare naturală a acestei lupte pentru dreptate, un partid „la firul ierbii” – construit de oameni fără relații politice și fără interese de afaceri. Consider că întărirea educației – atât economică cât și morală – este singura cale reală pentru modernizarea României iar prioritățile noastre sunt, pe lângă educație, informatizarea administrației publice, reforma electorală și creșterea implicării cetățenilor în deciziile politice – decizii care ne afectează în final pe toți fie că ne dorim sau nu”, a spus Ciprian Cucu.

Ciprian Cucu este de părere că ”Nimic nu este mai puternic decât o idee căreia i-a venit timpul”.

(D.S.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Anunț de mediu: Modernizarea sistemului de scurgere a apei pluviale, satul Reciu, comuna Gârbova

Bogdan Ilea

Publicat

în

Anunț de mediu: Modernizarea sistemului de scurgere a apei pluviale, satul Reciu, comuna Gârbova COMUNA GÂRBOVA, titular al proiectului „MODERNIZAREA SISTEMULUI DE SCURGERE A APEI PLUVIALE, SATUL RECIU, COMUNA GÂRBOVA, JUDEȚUL ALBA”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agenția pentru Protecția Mediului Alba, în cadrul procedurii de evaluare a impactului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea