Ariganello Pasqualino, fostul patron al restaurantului Nettuno, arestat la Alba Iulia pentru o condamnare la 9 ani de închisoare în Italia

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Ariganello Pasqualino, un contoversat om de afaceri italian, cu legături strânse în trecut la nivelul unor lideri politici din Alba Iulia, a fost arestat la domiciliu ca urmare a unui mandat european emis de statul italian. Acesta are două condamnări, dintre care una de 9 ani de închisoare, pentru infracţiuni economice în Italia.

Condamnările la închisoare în Italia pentru omul de afaceri care locuiete în Alba Iulia datează de peste 10 ani, ultima devenind definitivă în 2008. Autorităţile italiene nu au solicitat părţii române arestarea afaceristului decât în februarie 2018. Marţi, 6 februarie, Curtea de Apel Alba Iulia a decis arestarea la domiciliu a persoanei solicitate.

USR - Alegeri parlamentare 2020

”Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi în consecinţă: În baza art. 101 alin. 5 lit. a din Legea nr. 302/2004 dispune arestarea provizorie la domiciliu în vederea predării a persoanei solicitate ARIGANELLO PASQUALINO, pe o perioadă de 15 zile, începând cu data de 06.02.2018 şi până la data de 20.02.2018. În baza art. 221 alin. 1 din Codul de procedură penală dispune ca persoana solicitată să nu părăsească pe timpul cât se află sub măsura arestului la domiciliu imobilului. (…) Supravegherea respectării de către persoana solicitată a măsurii şi a obligaţiilor care îi revin pe durata măsurii arestului la domiciliu se va realiza de către Poliţia Municipiului Alba Iulia, judeţul Alba. Cu drept de contestaţie în termen de 24 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa publică din 06 februarie 2018. Amână soluţionarea cauzei la data de 20.02.2018 ora 13:00”, se afirmă în minuta deciziei de la Curtea de Apel.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Interesant este faptul că măsura arestului la domiciliu a fost solicitată de procurorul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel.   Situaţia omului de afaceri va fi rediscutată în 20 februarie, până când autorităţile trebuie să prezinte instanţei mandatul de arest tradus în limba română. Ariganello Pasqualino nu a recunoscut în faţa instanţei acuzaţiile şi condamnarea din Italia, susţinând că nu a avut firme în Italia şi nici nu a desfăşurat activităţi economice. Italianul locuieşte în Alba Iulia de peste 15 ani.

Aici a înfiinţat o societate de construcţii, SC Trustul de Construcţii Industriale SRL, care a avut o activitate economică importantă în anii 2000. Italianul mai deţinea la Alba Iulia şi restaurantul Nettuno, folosit de politicienii care administrau oraşul pentru diverse acţiuni mai mult sau mai puţin electorale.  În 2007, firma italianului a achiziţonat ”ruinele” fostei fabrici Refractara din Alba Iulia pentru suma de 10 milioane de euro, din care ar fi achitat efectiv doar 2 milioane de euro.

Afacerea respectivă a însemnat, însă, începutul sfârşitului pentru afacerile italianului şi intrat şi în atenţia organelor de anchetă datorită unor suspiciuni de spălare de bani de ordinul milioanelor de euro. Firma italianului a ajuns în faliment, datorită incapacităţii de a valorifica fabrica şi terenul achiziţionate în 2007, care au fost vândute, ulterior, de un lichidator. Refractara a fost dărâmată integral pentru recuperarea fierului vechi.   Ariganello Pasqualino a cochetat în România şi cu fotbalul. În 2014 a fost impus preşedinte al asociaţiei Fundaţia Primăvara Clujană, cea care se ocupă de Centrul de copii şi juniori al Universităţii Cluj, unde i-a luat locul patronului Romprest, Florian Walter. Italianul a deţinut această funcţie până în aprilie 2016.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

6 Comentarii

HH 8 februarie 2018 at 21:15

HA, HA , HA, ESTE CEL LA LOCALUL CARUIA ORGANIZAU PEDELISTII MESE PENTRU SARACI IN CAMPANIILE ELECTORALE, INCLUSIV CONCERT CU MANELISTI IN CAMPANIA LUI bASESCU DIN 2009 !

Themis 9 februarie 2018 at 8:16

Pomponio, ce face?.. e bine mersi !.. a evadat de la locul faptei și ține în șah” notabilitățile „orașului care îi comasează dosarele pentru suspendare ,pentru că ei pot ….justiția e doar pentur guvizi….

1 9 februarie 2018 at 9:13

Si cand te gandesti ca gunoiul asta era mare pretin cu aproape toti sefii din Alba prin anii 2000.
Inca o data se dovedeste ca cine se aseamana, se aduna.
Iar daca va incepe sa vorbeasca despre tot ce a facut escrocul asta in Alba, si cu cine, cred ca multi ar tremura.

cristea viorica 10 februarie 2018 at 8:13

ma bucur ca s a intamplat asta… e sefun nostru de la Sambateni…. general agregate… a preluat societatea de 2 luni si deja a pus o pe butuci… urmeaza si in arad sa puna in faliment o societate… sa iasa din puscarie cand o sa mearga si nino la el… alt gunoi… se pare ca cine striga hotu… e cel mai mare hot… hooooouuuuu gunoaielor…

dolfi 11 februarie 2018 at 10:28

Io cand scriam anii trecuti ca italienii care vin cu afaceri in Romania sunt niste ciurucuri de oameni ce vin cu ganduri necurate si ca-si cauta romance asa mai bronzate (mai mexicance) sa aibe in ce se goli, sareau unii cu gura ca vezi-doamne italienii din Romania sunt atinsi de Dumnezeu si ca eu sunt invidios. Nu poti fi invidios pe niste piticoti urati si impotenti…

macaroana 11 februarie 2018 at 18:50

politistul anului de la combaterea crimei organizate (antimafia) berbeceanu oare nu stia nimic?

Comentariile sunt oprite