Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Arhiepiscopul de Alba Iulia, Irineu Pop, despre Regele Mihai: Un exemplu de verticalitate morală și de dăruire

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Arhiepiscopul Ortodox de Alba Iulia, Irineu, a spus, vineri, în mesajul de condoleanțe adresat Principesei Margareta, că prin întreaga sa viață, Regele Mihai, a fost „un exemplu de verticalitate morală și de dăruire altruistă”, „a întrupat întru sine starea de jertfă a poporului român”.

„Cu profundă emoție și cu durere în suflet, am primit vestea tulburătoare a trecerii din această viață a Majestății Sale Regele Mihai I al României. Această veste a întristat inimile bunilor români care au privit mereu la ilustrul nostru suveran cu multă admirație, prețuindu-l ca pe un părinte iubitor și ca pe un exemplu de verticalitate morală și de dăruire altruistă, care ‘și-a luat partea sa de suferință ca un bun ostaș al lui Hristos’ (cf. II Timotei 2, 3). Spiritul său de sacrificiu și devotamentul său patriotic reprezintă reflecția asumării ființiale a destinului său monarhic, primind atât cinstea regală, cât și prigonirea cea pentru dreptate. Prin întreaga sa viață, a întrupat întru sine starea de jertfă a poporului român, care a biruit istoria prin conștiința martirică a bravilor noștri înaintași și prin trăirea în duhul Legii lui Hristos, ‘Domnul Împăraților pământului’ (Apocalipsa 1, 5)”, a afirmat Arhiepiscopul Irineu.

Acesta a mai spus că regele Mihai este „o personalitate — simbol a istoriei poporului român”, iar cei din Alba Iulia, cetatea Încoronării primilor suverani ai României Mari, se roagă pentru ca „sufletul nobil al Majestății Sale să fie așezat în „casa nefăcută de mână, veșnică, din ceruri”.

Sursa Agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea