Rămâi conectat

Ştirea zilei

Arestări preventive în dosarul „Autobuzul” – 6 persoane învinuite de fraudă cu bilete de transport călători de la Câmpeni și Baia de Arieș rămân în arest

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

hotarare judecatorArestări preventive în dosarul „Autobuzul” – 6 persoane învinuite de fraudă cu bilete de transport călători de la Câmpeni și Baia de Arieș rămân în arest

În data de 03.10.2013, pe rolul Tribunalului Alba s-a aflat judecarea propunerii formulate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba  de  arestare  preventivă  pentru  29  de  zile  a  inculpaţilor Ţ.G., Ţ.M., B.A., G.S.A., C.V., B.O., I.V.D., C.S.N., O.A.  , acuzaţi de săvârşirea următoarelor infracţiuni:

1. Ţ.G., Ţ.M., O.A.-  înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată;

2.  B.A., G.S.A., C.V., B.O. – complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată;

3. I.V.D., C.S..N. –: complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

”Tribunalul Alba a admis propunerea parchetului şi a dispus arestarea preventivă pe o durată de 29 de zile a următorilor inculpaţi: Ţ.G., Ţ.M., B.A., G.S.A., C.V., B.O. .Tribunalul Alba a respins propunerea parchetului în ceea ce îi priveşte pe  I.V.D., C.S.N., O.A., faţă de aceştia a dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile. Pe durata măsurii obligării de a nu părăsi ţara inculpaţii trebuie să respecte obligaţiile prevăzute de lege (art.145¹ raportat la art.145 alin1/1 C.p.penală)”, precizează reprezentantul instanței.

Instanţa atrage atenţia inculpaţilor că în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor ce le revin, măsura obligării de a nu părăsi ţara va fi înlocuită cu măsura  arestării preventive.

Persoanele faţă de care se fac cercetări sunt din judeţul Alba-7 şi din judeţul Hunedoara -2.

Hotărârea Tribunalului Alba nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore de la pronunţare, ce va fi judecat de către Curtea de Apel Alba Iulia.

Reamintim că în data de 2 octombrie au fost efectuate percheziții la locuinţele sau sediile a 24 de persoane suspectate de infracţiuni comise în legătură cu activităţi de transport rutier de persoane de către societăţi comerciale specializate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Alba, Luminița Prodan, la domiciliile şi firmele persoanelor învinuite, au fost găsite importante sume de bani respectiv 121.395 Euro, 243.517 lei şi 2300 USD, 14.080 tichete, 2 liste privind persoane cu handicap, un laptop, un calculator şi mai multe documente contabile.

Din cercetările efectuate până în prezent, s-a stabilit că reprezentanții celor două societăţi comerciale de transport persoane din Câmpeni şi Baia de Arieş (”Arieșul” S.A. din Câmpeni și ”Crinul Arieș” SRL din Baia de Arieș) deținute de membrii familiei Țimonea, au impus angajaților ce dețin calitatea de conducători auto, să realizeze venituri țintă, pe fiecare rută de transport, prin obținerea de bilete subvenționate, chiar daca persoanele beneficiare ale acestora, nu au efectuat deplasări. Pentru realizarea scopului, conducătorii auto şi-au stabilit legături cu diferite persoane din localități situate pe rutele de transport, care in schimbul unor sume de bani, obțineau bilete de transport subvenționate, ce erau ulterior folosite la decontare.

Activităţile ilicite s-au desfăşurat începând cu anul 2009, pe rute de transport rutier de persoane de pe raza judeţelor Alba, Bihor, Arad, Hunedoara, Cluj şi Timiş, iar pentru sporirea veniturilor, învinuiţii au colectat şi decontat în mod fraudulos, cupoane statistice ale biletelor speciale pentru călătorii gratuite, cu autobuzele, destinate veteranilor de război, pensionarilor şi persoanelor cu handicap.

Prejudiciul cauzat prin aceste activităţi infracţionale este estimat la 2.216.375 de euro (9.862.873 lei).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea