Rămâi conectat

Actualitate

Aproximativ 160.000 de dosare de pensii au fost recalculate în mai puțin de două săptămâni. Anunțul ministrului Muncii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a anunțat faptul că în aproape o săptămână și jumătate au fost evaluate, la nivel național, aproximativ 160.000 de dosare de pensii. Ministrul susține faptul că se fac toate demersurile necesare pentru ca în cel mai scurt timp, după adoptarea actului normativ, toate cele 5 milioane de pensii să fie recalculate.

„160 000 de dosare de pensii au fost deja evaluate în toată țara, într-o săptămână și jumătate de la inițierea acestui demers.Vizita pe care am făcut-o la Casele de pensii ale sectoarelor 1, 2 și 5 din București îmi confirmă faptul că activitatea din teritoriu se desfășoară într-un ritm alert, în ciuda resurselor limitate.

De altfel, unul dintre proiectele importante ale ministerului pe termen scurt este finanțarea cu fonduri europene a dotării caselor de pensii cu echipamentele necesare derulării activităților curente și a procesului de evaluare. Țin să îi felicit pe oamenii pe care i-am întâlnit, angajați ai caselor de pensii din cele trei sectoare, pentru efort și pentru implicare”, a scris Ministrul Muncii, pe pagina sa de Facebook.

Mai mult, Raluca Turcan susține prin intermediul postării sale că nu va mai dura mult până când toate cele 5 milioane de pensii vor fi recalculate.

„Colectarea tuturor datelor necesare, prin softul de care dispunem, va permite ca, după adoptarea noii soluții legislative la care lucrăm acum, toate cele 5 milioane de dosare de pensii să fie supuse recalculării într-un timp foarte scurt”, a mai scris Turcan.

Raluca Turcan a mers vineri în vizită de lucru la sediul mai multor case de pensii din Bucureşti. Ministrul Muncii a precizat că debutul procesului de evaluare a pensiilor a dublat activitatea angajaţilor caselor teritoriale de pensii, care în prezent sunt supraîncărcaţi.

„Până acum, într-o săptămână şi jumătate avem deja 160.000 de dosare evaluate, urmând ca după încheierea părţii legislative, de finalizare a Legii Pensiilor, acestea să fie şi recalculate foarte uşor. Până acum, în casele de pensii în care am fost, activitatea se derulează bine. (…) Acest proces a început cu resursele limitate pe care le avem – softuri vechi, dar actualizate, aparatura este învechită, sunt calculatoare de ani buni de zile şi care abia se mişcă, şi aici avem obligaţia ca prim PNRR (Planul Naţional de Reformă şi Rezilienţă n.r.) să înnoim toată dotarea din casele teritoriale de pensii.

De asemenea, este o realitate faptul că în casele de pensii personalul este subdimensionat. Sunt oameni supraîncărcaţi, practic activitatea li s-a dublat. Dincolo de activitatea zilnică de stabilire a dosarelor care intră în plată, s-a adăugat această activitate de evaluare e dosarelor, pentru fiecare casă exact acelaşi număr de dosare aproximativ cu câţi beneficiari au, în care pur şi simplu indicator cu indicator sunt luaţi la puricat, astfel încât toate variantele introduse în computer să reflecte munca de o viaţă a tuturor celor care aşteaptă recalcularea pensiilor”, a afirmat Raluca Turcan.

Ministrul Muncii a explicat că plata pentru suplimentarea personalului caselor de pensii nu va fi făcută de la buget, ci din fonduri europene.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea