Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Aproape 4 milioane de lei pentru modernizarea drumului comunal Valea Abruzel – Bisericani, din Bucium: A fost semnat contractul de finanțare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aproape 4 milioane de lei pentru modernizarea drumului comunal Valea Abruzel – Bisericani, din Bucium: A fost semnat contractul de finanțare

Ministrul Adrian-Ioan Veștea a semnat, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, 56 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, în valoare totală de 666.756.305,43 de lei.

Contractele, semnate împreună cu o parte dintre beneficiarii proiectelor, vizează modernizarea străzilor și a drumurilor de interes local, înființarea sau extinderea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a rețelelor de canalizare menajeră și a stațiilor de epurare, construirea sau refacerea unor poduri, precum și înființarea unor rețele de distribuție a gazelor naturale.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Printre acestea se numără și proiectul „Modernizare drum comunal Valea Abruzel-Bisericani de la km 2,6”, în valoare de 3.999.341.27 lei.

Modernizarea constă în realizarea:

– lucrari de terasamente (decapare teren vegetal, sapatura si umplutura),
– lucrări de consolidare necesare,
– straturilor ce formeaza sistemul rutier proiectat,
– dispozitive pentru colectarea si evacuarea apelor de suprafata,
– lucrari pentru asigurarea sigurantei rutiere.

Axul drumurilor va fi păstrat cat mai aproape de cel existent, realizându-se corecţia acestuia numai acolo unde este strict necesara si numai in conformitate cu prevederile din normele si STAS-urile de specialitate. Traseul proiectat va urmari in principal traseul actual al drumului.

Profil transversal tip asigură parte carosabilă l=3 m, sistem S1/S2 convertit dreapta 1×2.5%, acostamente 2×0.5 m. Pe sectoare izolate se vor realiza zone de încrucişare a vehiculelor asigurându-se lăţimi de 4 şi 5,5 m.

Acostamentele pietruite se vor realiza pe ambele părţi cu lăţimi de 0,5 m, pe o lungime de 5635 m. Pentru fiecare drum lateral s-a proiectat amenajarea acestuia pe o lungime de 10-35 m cu lăţimi de 3 m.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Sălile cu păcănele mai pot funcționa doar în patru municipii și un oraș din Alba – noua lege a jocurilor de noroc

Unirea Ziarul

Publicat

în

Sălile cu păcănele mai pot funcționa doar în patru municipii și un oraș din Alba – noua lege a jocurilor de noroc Legea votată recent de către Parlament, care interzice sălile de păcănele în localităţile sub 15.000 de locuitori, a fost promulgată miercuri de preşedintele Klaus Iohannis și va intre în vigoare la sfârșitul lunii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea