Rămâi conectat

Actualitate

Apple aduce schimbări la telefoane: Cartelele SIM devin istorie. Numărul de telefon, transferat prin bluetooth

Ziarul Unirea

Publicat

în

Apple aduce schimbări la telefoane: Cartelele SIM devin istorie. Numărul de telefon, transferat prin bluetooth

Apple aduce noutăţi! Simplifică transferul de date, inclusiv numărul de telefon, care poate fi preluat de pe aparatul vechi, evident, tot iPhone, prin bluetooth. Astfel, vom spune Adio clasicelor cartele SIM.

Pentru ca acest procedeu de transfer de date să poată fi efectuat, o cerință obligatorie este ca și operatorul de telefonie mobilă să permită opţiunea. Există o funcţie similară care impune conectare la Internet. În prezent, sunt anumiţi operatori care înlesnesc trasferul numerelor de telefon între aparate, însă, prin cod QR și conexiune la Internet, printr-o rețea WI-FI. În majoritatea cazurilor, cei care își schimbă telefoanele fie mută cartela SIM între aparate, fie solicită reprezentanților operatorului rețelei de telefonie mobilă înlocuirea cartelei cu una nouă. Apple, însă, a dorit ca procedeul să fie simplificat, soluția implementată ducând la eliminarea totală a cartelelor SIM din peisaj.

Soluția este utilă, mai ales în cazurile în care cartela SIM este deteriorată, blocând posibilitatea de a mai accesa rețeaua GSM pentru servicii de voce sau date, care permit efectuarea apelurilor telefonice prin Internet. Tehnologia actuală a cardului SIM virtual se numește eSIM și presupune eliminarea bătăilor de cap apărute din cauza cardurilor cu numărul de telefon. Practic, dispozitivele mobile, inlusiv unele modele de tablete sau laptopuri au un eSIM preinstalat, permițând transferul numărului de telefon pe dispozitive noi, însă, doar cu ajutorul Internetului și nu prin bluetooth, așa cum se va întâmpla după lansarea iOS16, notează Click.

Tehnologia eSIM, noul trend
Tehnologia este implementată pe modele din gamele de top ale producătorilor consacrați precum Apple, Samsung sau Huawei. Un avantaj al tehnologiei eSIM este acela că utilizatorul poate opta pentru numere de acces în rețelelel mai multor utilizatori, limitările impuse dispozitivelor care pot folosi cel mult două cartele SIM clasice devenind, astfel, istorie. Sistemul eSIM a fost implementat și în industria auto, în cea a articolelor vestimentare, electrocasnicelor smart etc. Principalele rețele de telefonie mobilă din România au implementat, deja, tehnologia eSIM, pentru utilizatorii care folosesc aparate compatibile cu acest sistem.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea