Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Aplicația care ajută operatorii economici din România, activă în câteva zile

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aplicația care ajută operatorii economici din România să acceseze piețele externe va fi gata în câteva zile. 

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA), a anunţat într-un comunicat de presă, că  aplicaţia pentru Programul de susţinere a internaţionalizării operatorilor economici români a devenit activă începând de luni şi va rămâne deschisă până la data de 24 septembrie 2018.

Conform ministerului de resort, programul urmăreşte stimularea mediului de afaceri prin crearea unor noi instrumente de promovare individuală pe pieţele externe a operatorilor români prin susţinerea participărilor la târguri şi expoziţii cu caracter internaţional, organizate în afara ţării, cu stand de prezentare a produselor/serviciilor, precum şi participarea la misiuni economice.

25.000 lei pentru participarea la târguri şi expoziţii internaţionale

De asemenea, de avantajele schemei de minimis, printr-un proces simplificat de aplicare şi decontare, pot beneficia SRL-D-urile, institutele de cercetare ştiinţifică – dezvoltare tehnologică şi instituţiile medicale.

Finanţarea se acordă operatorilor economici în sume fixe, de tip sprijin forfetar, astfel: 25.000 lei pentru participarea la târguri şi expoziţii internaţionale, respectiv 10.000 de lei pentru participarea la misiuni economice internaţionale.

Buget de 7,8 milioane de lei pentru sesiunea de înscriere

Sectoarele economice sprijinite în cadrul prezentei Scheme sunt: tehnologia informaţiei, sectorul alimentar, fabricarea mobilei, industria textilă, cercetare, inovare ştiinţifică şi medicală.

Bugetul alocat prezentei sesiuni de depuneri a cererilor de înscriere este de 7,8 milioane de lei.

Potrivit Grilei de evaluare a cererilor, vor obţine punctaj suplimentar firmele care au ales ca pieţe – ţintă zone non-UE, cu prioritate Africa sau Asia, care deţin un brand propriu şi au un site într-o limbă de circulaţie internaţională.

Aplicaţia pentru Programul de susţinere a internaţionalizării operatorilor economici români va rămâne deschisă până la data de 24 septembrie 2018, la ora 10:00.

Sursa: dcnews.ro

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea