Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Apă CTTA Alba: Astăzi s-a semnat contractul pentru modernizarea şi reabilitarea sistemului de canalizare în Blaj

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Municipiului Blaj  şi reprezentanţii Societăţii Apa CTTA Alba au semnat astăzi, 14 august 2012, cu S.C. Fibec S.A din Câmpina un contract în valoare de 29.185.136,69 de lei, pentru modernizarea şi reabilitarea sistemului de canalizare în Blaj.

Contractul care s-a semnat astăzi – AB-CL-8 ”Modernizarea şi reabilitarea sistemului de canalizare în aglomerarea Blaj” cuprinde extinderea reţelei de canalizare pe o lungime de 29,5 km, reabilitarea reţelei de canalizare pe o lungime de 1,5 km, construirea a  14 staţii noi de pompare apă uzată, reabilitarea unei staţii de pompare apă uzată şi execuţia a 3,8 km conducte de refulare.

Au fost prezenţi din partea SC Apa CTTA Alba – Viorel Lazăr – director general,  Ioan Besoiu – Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apa Alba, primarul municipiului Blaj Gheorghe Valentin Rotar,  Claudiu Bara şi Emil Dima – administratori Sc. Fibec. S.A. Cîmpina,  Tudor Toacsan – reprezentant S.C. Halcrow România, Alexandru Chiorean – reprezentant Hill International S.A.(Asistenţa tehnică pentru supervizarea lucrărilor din proiect) şi Gheberta Vasile S.C. Instalatorul S.A. Totodată, au asistat reprezentanţi ai consultanţilor şi proiectanţilor.

Investiţia face parte din proiectul “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Alba”, în valoare totală de 102.046.000 de euro, cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu.

Până acum, în proiectul cofinanţat prin POS Mediu au fost semnate în total 13 contracte – unul de furnizare, trei de servicii şi 9 de lucrări, valoarea acestora însumând 273.850.428,36 lei fără TVA. Din acest proiect au mai rămas de semnat la Cugir – CL 9 modernizare şi reabilitare reţea de canalizare; la Sebeşel şi Cugir – CL 1 staţii de tratare apă iar la Petreşti, Sebeş şi Câmpeni – CL 1 staţii de epurare.

Contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene este de 80.015.446 de euro, reprezentând 78,41%, Guvernul României contribuie cu 12.237.657 de euro, adică 11,99%, aportul financiar al autorităţilor locale este de 1.882.716 de euro – 1,85%, iar SC Apa CTTA Alba contribuie cu 7.910.181 de euro – 7,75%. Termenul de finalizare al lucrărilor este de 20 de luni de la semnarea contractului. La final s-a ciocnit şi un pahar de şampanie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea