Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Anul Dragonului de Lemn, un an al norocului și succesului: Când începe Noul An Chinezesc

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Anul Dragonului de Lemn, un an al norocului și succesului: Când începe Noul An Chinezesc

Anul 2024 este un an special în calendarul chinezesc, deoarece este anul Dragonului de Lemn. Dragonul este considerat cel mai nobil și mai puternic dintre toate semnele zodiacului chinezesc, fiind un simbol al curajului, al succesului și al înțelepciunii. De asemenea, dragonul este asociat cu norocul, bogăția și fericirea.

Prin urmare, anul Dragonului de Lemn este un an favorabil pentru a începe proiecte noi sau pentru a face schimbări majore. Este un an în care oamenii se pot bucura de succes în toate domeniile vieții, inclusiv în carieră, în dragoste și în relațiile cu ceilalți.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Tradițiile și superstițiile legate de Anul Nou Chinezesc sunt numeroase. Înainte de Anul Nou, oamenii curăță intens casele pentru a îndepărta ghinionul și pentru a face loc norocului. În schimb, se crede că în prima zi a Anului Nou, nu este bine să faci curățenie, deoarece ai putea „arunca” norocul afară.

În cultura chineză, roșul și auriul sunt culori considerate norocoase. Astfel, oamenii decorează casele cu obiecte care au aceste culori, precum afișe, luminițe sau alte decorațiuni.

Anul Nou Chinezesc este o perioadă în care familia se reunește. Oamenii își iau concedii pentru a petrece timp cu părinții, bunicii sau cu alte persoane din familie. Cina de Anul Nou, cunoscută sub numele de „Nian Ye Fan,” este un eveniment special, în care toată familia se adună pentru a mânca preparate tradiționale.

Un alt obicei este reprezentat oferirea de daruri și bani în plicuri roșii celor mai tineri, precum copiilor sau celor necăsătoriți. Aceasta este o modalitate de a aduce noroc și prosperitate.

Anul Dragonului de Lemn începe pe 10 februarie 2024 și se încheie pe 28 ianuarie 2025.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Legea mirosurilor te poate lăsa fără bani în portofel! Amenzi de 30.000 de lei pentru cei care stau la bloc pentru mirosul de mâncare gătită!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Legea mirosurilor te poate lăsa fără bani în portofel! Amenzi de 30.000 de lei pentru cei care stau la bloc pentru mirosul de mâncare gătită! Inițiatorii legii mirosurilor au explicat cum pot fi trași la răspundere cei care stau la bloc, în cazul în care ceilalți locatari se plâng de mirosul de mâncare gătită. Legea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea