Rămâi conectat

Ştirea zilei

Antreprenorul autostrăzii A10 Sebeș-Turda, obligat de URGENȚĂ să monteze panouri fonice și să asigure accesul proprietarilor în imobilul de la Sâncrai

Publicat

în

Antreprenorul autostrăzii A10 Sebeș-Turda, obligat de URGENȚĂ să monteze panouri fonice și să asigure accesul proprietarilor în imobilul de la Sâncrai

În cursul zilei de joi, 30 septembrie, instanța s-a pronunțat în cazul familiei din localitatea Sâncrai, muncipiul Aiud, care a dat în judecată Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și societatea Aktor, antreprenorul lotului 2 al autostrăzii A10 Sebeș – Turda, solicitând oprirea lucrărilor în zona locuinței sale.

Reclamanții își justifică demersul prin disconfortul provocat de praf și zgomot, în condițiile în care lucrările de construcție se derulează la câțiva metri de proprietatea lor. Situația este aproximativ similară cu cea înregistrată în 2019 – 2020 la Oarda de Sus, pe lotul 1, unde proprietarii unei case aflate în imediata apropiere a șantierului au reușit să blocheze, temporar, în justiție lucrările ca urmare a zgomotului și prafului de pe șantier.

Electrica Furnizare Discount

Proprietarii locuinței  au cerut în instanță daune materiale și morale în valoare de peste 100.000 de euro și suspendarea temporară a lucrărilor până la instalarea unui sistem antizgomot și antipraf.

Locuința din Sâncrai este afectată de lucrările la drumul județean (DJ 142L), care va supratraversa autostrada A10. Zidul viitorului drum va bloca efectiv intrarea în curtea locuinței, astfel încât proprietarul va fi nevoit să găsească altă cale de acces.

SOLUȚIA INSTANȚEI:

„Dosar nr. 2942/175/2021 se HOTĂRĂȘTE: Respinge ca neîntemeiată excepția lipsei calității procesuale pasive a pârâtei Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, invocată de aceasta prin întâmpinare. Respinge ca neîntemeiată excepția lipsei de interes, invocată de pârâta Asocierea Aktor Technical Societe Anonyme (Aktor SA) – SC Euro Construct Trading 98 SRL.

Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclaman?ii Bogdan Sandu Ciprian, având CNP .. , și Bogdan Iulia, ambii domiciliați în .., în contradictoriu cu pârâtele Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, prin Direcția Regională Drumuri și Poduri Cluj, cu sediul procesual ales în ..și Asocierea Aktor Technical Societe Anonyme (Aktor SA) – SC Euro Construct Trading 98 SRL, cu sediul în .., având ca obiect ordonanță prezidențială.

Obligă pârâtele ca în regim de urgență să procedeze la izolarea fonică a imobilului proprietatea reclamantului Bogdan Sandu Ciprian, situat administrativ în Aiud, sat Sîncrai, str. Andrei Mureșanu, nr. 2D, jud. Alba, înscris în CF nr. 71165 Aiud, nr. cad. 71165, de sub A1, prin instalarea de panouri antifonice, de protecție împotriva zgomotului, în zona de construcție a pasajului superior – DJ 142L, până la solulționarea definitivă a dosarului nr. 2845/175/2021 al Judecătoriei Aiud.

Obligă pârâtele să asigure accesul reclamanților de pe imobilul teren la drumul public cu piciorul și cu autovehicule pe o lățime minimă de 3 metri, până la soluționarea definitivă a dosarului nr. 2845/175/2021 al Judecătoriei Aiud. Admite în parte cererea privind cheltuielile de judecată și obligă pârâtele la plata în solidar către reclamanți a sumei de 100 lei reprezentând taxă judiciară de timbru.

Ia act că pârâtele înţeleg să formuleze pe cale separată cerere de acordare a cheltuielilor de judecată. Executorie, fără somaţie şi fără trecerea vreunui termen. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronunţare. Apelul se va depune la Judecătoria Aiud. Pronunțată prin punerea solu?iei la dispoziția părâților de către grefa instanței azi, 30.09.2021. Președinte”.

 

Traseul drumului județean a fost mutat cu câțiva metri față de vechiul amplasament, astfel încât rampa de coborâre de pe pasajul ce va supratraversa autostrada va fi la câțiva metri de poarta de acces în curtea locuinței. În plus, în perioada de construcție șantierul provoacă praf și zgomot, situație ce afectează grav viața de zi cu zi a oamenilor.

În urmă cu 2 săptămâni proprietarul casei afectate de lucrările la autostrada A10 Sebeș-Turda, în zona Sâncrai susține că, lângă locuința sa, s-au montat panouri pentru pietoni în loc de panouri fonoabsorbante care să-i protejeze de zgomotul făcut de utilajele care lucrează la autostradă.

Publicitate

Ştirea zilei

Fără permis și cu o motocicletă neînmatriculată, un tânăr din Alba a lovit o femeie și a fugit de la locul faptei: Ce a decis instanța

Publicat

în

Fără permis și cu o motocicletă neînmatriculată, un tânăr din Alba a lovit o femeie și a fugit de la locul faptei: Ce a decis instanța

După 3 ani, un tânăr în vârstă de 22 de ani, din comuna Bistra, a fost condamnat la 2 ani și 7 luni de închisoare cu suspendare, după ce a lovit o femeie de 30 de ani cu motocicleta neînmatriculată pe care o conducea fără să dețină permis categoria A. În plus acesta a părăsit locul accidentului.

La data de 26 octombrie 2018, în jurul orei 13.25, poliţiştii din Cîmpeni au fost sesizaţi, prin 112, cu privire la faptul că o persoană a fost victima unui accident rutier produs de un motociclist care a părăsit locul evenimentului.

Din primele cercetări efectuate de poliţiştii deplasaţi la faţa locului a rezultat că o femeie de 30 de ani, din comuna Bistra, în timp ce circula pe marginea drumului naţional 75, deplasându-se spre localitatea Hudricești, a fost acroşată de o motocicletă al cărui conducător şi-a continuat drumul.

Electrica Furnizare Discount

În urma accidentului, femeia a suferit leziuni la nivelul unui picior şi a fost transportată la spital.

Ulterior, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii l-au identificat pe motociclist, un tânăr de 19 ani la momentul comiterii infracțiunii, din comuna Bistra, care a condus motocicleta fără să deţină permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte autovehiculul şi fără ca aceasta să fie înmatriculată sau înregistrată în circulație.

În urma accidentului persoana vătămată a suferit leziuni corporale vindecabile în 100 – 105 zile de îngrijiri medicale.

În cadrul judecății, inculpatul a recunoscut în totalitate săvârșirea faptelor așa cum a fost reținute în rechizitoriu și a solicitat ca judecata să aibă loc numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale și a înscrisurilor prezentate, cerere admisă de către instanță.

Victimei accidentului i-au fost acordate de către Judecătoria Câmpeni daune morale în valoare de 21.000 de euro.

Hotărârea nu este definitivă, aceasta putând fi contestată în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii pentru procuror, inculpat, părțile civile și partea responsabilă civilmente.

Citește mai mult

Ştirea zilei

De ce pot circula noaptea doar românii care s-au vaccinat sau au fost infectați, nu și cei care se testează. Explicațiile șefului DSU

Publicat

în

De ce pot circula noaptea doar românii care s-au vaccinat sau au fost infectați, nu și cei care se testează. Explicațiile șefului DSU

Raed Arafat a răspuns la câteva întrebări esențiale legate de restricțiile care vor intra în vigoare în România. Care este diferența între românii vaccinați și cei nevaccinați, care nu au avut coronavirus.

Raed Arafat, șeful DSU, a explicat, vineri, într-o conferință de presă pe care a susținut-o la Palatul Victoria, de ce doar persoanele care s-au vaccinat și cele care au trecut prin boală pot circula noaptea. De această libertate nu se pot bucura și cei care se bazează doar pe test.

Raed Arafat a explicat de ce nevaccinații sunt supuși mai multor restricții

„Explicația este că vor ieși numai persoanele care sunt vaccinate sau trecute prin boală, care au imunitate, nu și persoanele testate care pot să se infecteze dacă ajung undeva și să ajungă la spital mult mai ușor decât cei care sunt vaccinați sau trecuți prin boală”, a afirmat Raed Arfat. El a fost întrebat care este diferența, ținând cont că și persoanele vaccinate pot să se îmbolnăvească de COVID și să ajungă să aibă nevoie de spitalizare.

Electrica Furnizare Discount

Citește și: Certificatul verde va fi OBLIGATORIU pentru aproape orice activitate. Excepție fac magazinele alimentare și slujbele

„Mult mai puțin – citiți, vă rog, cifrele și vedeți că procentele sunt elocvente și arată foarte clar care este procentul celor care ajung în spital, care ajung la ATI și care și decedează fiind vaccinați și, am spus la un moment dat, înregistrați ca vaccinați.

Citește și: DOCUMENT| LISTA noilor măsuri și restricții care vor fi aplicate de luni, 25 octombrie. Hotărârea CNSU

Pentru că știm foarte bine cum sunt unii sunt cu certificatele, cum sunt obținute și cum este făcută vaccinarea”, a mai precizat șeful DSU, cu referire la fenomenul de „vaccinare la chiuvetă” pe care statul român l-a controlat cu foarte mare greutate.

Persoanele nevaccinate nu vor mai putea circula între 22.00 şi 05.00 pentru o perioadă de 30 de zile începând de luni, 25 octombrie 2021

Citește mai mult

Ştirea zilei

ALERTĂ în județul ALBA: Peste un sfert din persoanele testate COVID au fost declarate POZITIV. Rata de pozitivare depășeste cu peste 4% media națională

Publicat

în

ALERTĂ în județul ALBA: Peste un sfert din persoanele testate COVID au fost declarate POZITIV. Rata de pozitivare depășeste cu peste 4% media națională

La nivelul județului Alba, vineri, 22 octombrie, s-au înregistrat 301 de cazuri noi de infectare cu Sars-Cov-2 potrivit datelor transmise de DSP Alba. Astfel, numărul total al cazurilor înregistrate ajunge la 28.563 de persoane confirmate, 24.267 persoane vindecate, 815 decese.

Joi, în Alba au fost prelucrate în total 1.084 de teste, 590 de teste PCR și 494 de teste rapide. Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 310.502, mai exact, 274.204 de teste PCR și 36.298 de teste rapide. Astfel potrivit unui calcul matematic efectuat în baza raportului transmis de Direcția de Sănătate Publică Alba la nivelul județului a fost înregistrat un procent de pozitivare al testelor COVID efectuate de 27,76% .

Electrica Furnizare Discount

Potrivit ultimului bilanț național, la terapie intensivă sunt internați 1.848 de pacienți cu COVID în stare gravă, un număr record. În ultima zi au fost raportate 15.410 cazuri noi de infectare, după ce au fost efectuate 66.076 de teste, rezultând o rată de pozitivare de 23,32%. Astfel rata de pozitivare a testelor COVID efectuate în județul Alba depășeste cu mai mult de 4 procente media de pozitivare înregistrată la nivel național.

 

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare