// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Antrenorul Alexandru Weber, din Sebeș, scrie istorie cu Măgura Cisnădie | Echipa din micuța localitate sibiană debutează în Cupele Europene

Antrenorul Alexandru Weber (41 de ani) scrie efectiv istorie cu Măgura Cisnădie, echipa minune din micuța localitate din județul vecin! Revelația handbalului românesc din ultimele sezoane este în pragul unei performanțe de senzație, greu de anticipat acum câțiva ani, debutul în competițiile europene: o dublă cu Slavia Praga, în propria sală (vineri, de la ora 18.00 și duminică, de la ora 11.00).

Este un debut cu emoții, ținând cont la ce nivel am ajuns, am așezat Cisnădie pe harta handbalul european. Scriem istorie, dar vrem mult mai mult, să ajungem în grupele EHF”, a spus Alexandru Weber. Clasată pe locul secund în Liga Florilor, după 5 jocuri invincibile, depășită doar de liderul SCM Rm. Vâlcea (maximum de puncte după ce a furnizat bomba sezonului, victorie externă cu CSM București), Măgura Cisnădie a ridicat ștacheta de la un sezon la altul, campionatul trecut cucerind medaliile de bronz, aflându-se la 15 secunde de treapta a doua a podiumului. Și aceasta în condițiile în care gruparea sibiană nu epatează la partea financiară, Măgura având al 8-lea buget la nivelul echipelor de pe prima scenă, unul decent, dar nu de top.

*De 5 ani face performanță la Cisnădie

Alexandru Weber, originar din municipiul Sebeș, un oraș ce are tradiție pe harta sportului de pe semicerc autohton, care care absentează de doi ani, Weber este de 4 ani la cârma echipei sibiene, părăsind HC Alba Sebeș în 2014, după ce a ratat, la Sibiu, barajul de accedere în primul eșalon, fiind substituit de Teanu Popa. Și fiecare stagiune a însemnat un pas în sus: 2015 – promovarea la baraj, 2016 – locul 12 în Liga Națională (și menținerea pe prima scenă, la baraj), 2017 – locul 9, 2018 – poziția a treia. Iar anul 2018 este, până în prezent, unul demn de pus în ramă: o singură înfrângere în cele 21 de partide disputate pe prima scenă. “Incontestabil principalul artizan al acestui «fenomen» numit Măgura Cisnădie este primarul Gheorghe Huja, ne asigură toate condițiile și este mereu alături de echipă”, a precizat antrenorul din Sebeș.

*”Colonia” braziliană și cunoștințele… de la Sebeș

Weber are sub comandă o legiune din “țara cafelei”, Brazilia, Deonise Fachinello și Mariana Costa (campioane mondiale, venite în 2017), Larissa Araujo sau Larissa Da Silva, cărora li s-a alăturat în ultima campanie de transferuri portarul Gabriela Moreschi (de la Larvik), În același timp însă, sub comanda sa sunt jucătoare ce au activat (sau au cochetat), mai mult sau mai puțin, la echipa din “Florin Fleșeriu” sau la LPS Sebeș, nume precum Ada Moldovan (34 de ani), Roxana Gatzel (38 de ani), Paula Hoha (25 ani), Paula Chirilă (27 de ani). Asta după ce anii trecuți, în “roșu-albastru” au activat și portărițele Viorica Suba, Bianca Curmenț sau Paula Vișan (ex-HC Alba Sebeș), plus junioarele Maria Ilea sau Larisa Șerban. Așadar, la Sebeș, o urbe unde handbalul este religie, iar tradiția obligă, s-a “pus cruce”, din motive extrem de ciudate, după un sezon gestionat prost pe prima scenă. În schimb, la Cisnădie, sub comanda lui Weber, se scrie istorie, într-o localitate micuță, cu aproximativ 14.000 de locuitori, nicidecum de talia Sebeșului, raportat la forța financiară a celor două urbe. Măgura Cisnădie se pregăteşte să treacă la un nivel superior în handbalul feminin, după sezoane în care a avut ca principal obiectiv evitarea retrogradării. Vrem să nu ne facem de râs în cupele europene şi ne-am propus să aducem cât mai multe puncte României, astfel încât în viitorul apropiat să avem două echipe în Liga Campionilor”, a precizat antrenorul Alexandru Weber. Măgura Cisnădie va juca în Cupa EHF, după ce a câştigat în premieră o medalie în Liga Naţională. Ascensiunea echipei sibiene este fulminantă, având în vedere că a ajuns pe podium după numai 4 ani de la accederea în eșalonul fruntaș, iar acum se pregătește de debutul în competițiile continentale! Pentru anul competiţional 2018-2019, Măgura îşi propune acelaşi obiectiv, o clasare pe locurile 2-6, dar şi o calificare în grupele Cupei EHF.

Dan HENEGAR