Rămâi conectat

Sport

Antrenorul Alexandru Weber, debut cu dreptul în cupele europene | Măgura Cisnădie, calificare în turul al treilea preliminar al Cupei EHF, după o dublă victorie

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alexandru Weber, antrenorul originar din Sebeș, a avut parte de un debut excelent în competițiile continentale. Măgura Cisnădie, echipa pe care o conduce, debutantă în competițiile continentale, s-a calificat fără probleme în turul al treilea preliminar al Cupei EHF, după ce s-a impus în ambele meciuri cu Slavia Praga, găzduite în propria sală, din județul Sibiu, victorii cu 28-15 (16-12) și 29-20 (18-11).

“Fenomenul” Cisnădie continuă și în Europa, cu un mare pas înainte pentru reprezentanta micuței localități, ce așteaptă acum tragerea la sorți de marți, trofeul EHF fiind deținut de SCM Craiova. Clasată pe locul secund al ierarhiei în Liga Florilor după 5 etape, fără a cunoaște gustul eșecului, Măgura Cisnădie reprezintă revelația sportului de pe semicerc din 2018 în România.

În dubla europeană cu echipa din Cehia s-au distins jucătoare ce au cochetat în trecut cu handbalul din Sebeș precum Ada Moldovan (20 de goluri în dubla cu echipa din Cehia, 15 în primul meci!), Paula Chirilă (două), Paula Hoha (un gol) sau Roxana Gatzel (trei goluri). “Este un pas extrem de important pentru handbalul din Cisnădie, să debutăm în Europa cu o dublă victorie, un mare pas înainte pentru o echipă fără experiență la acest nivel. Am început aventura europeană cu dreptul și ne dorim un adversar accesibil la tragerea la sorți, pentru a putea pătrunde în grupele Cupei EHF”, a menționat Alexandru Weber, antrenor care din 2014 activează la gruparea sibiană, cu care a promovat pe primul eșalon și apoi, în fiecare an a ridicat ștacheta, ajungând pe podiumul stagiunii trecute. Măgura Cisnădie are meci joi în Liga Florilor cu HC Zalău, o altă reprezentantă a României în Cupa EHF.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea