Antrenorul albaiulian Cornel Țălnar, aproape de echipa națională a României! „Țânțar” alături de „Guriță”

Antrenorul albaiulian Cornel Țălnar este foarte aproape de a ajunge la un acord cu Federația Română de Fotbal, tehnicianul originar din Cetatea Marii Uniri urmând să monitorizeze diferiți fotbaliști pentru echipa națională a României condusă de Cosmin Contra.

Mutarea se vehicula încă de la începtul anului în lumea fotbalului din Alba și a prins contur în aceste zile, FRF fiind preocupată să aducă lângă „tricolori” foști internaționali, precedentul caz fiind Mirel Rădoi. „Am avut câteva discuţii cu Cosmin (n.r. – selecţionerul Cosmin Contra), rămâne de văzut. Nu se pune problema să fiu director tehnic. Dacă vom ajunge la o înţelegere, mă voi ocupa cu monitorizarea jucătorilor pentru echipa naţională. E posibil să se oficializeze într-o săptămână, veţi afla la momentul respectiv. E mai mult un mod prin care să-i dau o mână de ajutor lui Cosmin„, a spus Cornel Ţălnar, pentru ProSport.

Elit ELIT

Cu 7 meciuri în prima reprezentativă, Cornel Țălnar este cel mai titrat antrenor al județului Alba. Și-a început cariera pe banca tehnică a echipei sale de suflet Unirea Alba Iulia, cu care în 1991 a disputat semifinala de Cupa României cu Universitatea Craiova. În acele vremuri, „alb-negrii” evoluau în Divizia B, având două campanii de promovare în Divizia A. A doua sa iubire fotbalistică a fost Dinamo București, unde a scris istorie prin partidele ememorabile cu Dukla Praga și Hamburg, ajungând să dispute în 1983 o semifinală de CCE, cu Liverpool.

Dinamovist pur-sânge, Țălnar (60 de ani) l-a antrenat pe Cosmin Contra, actualul selecționer, în urmă cu două decenii, în „Ștefan cel Mare. Experimentatul tehnician a fost în numărate rânduri principal fie la echipa de seniori, fie la echipa a doua, a „câinilor roșii”.

De-a lungul carierei, „Țânțarul” a mai antrenat Inter Sibiu, „U” Cluj, FC Brașov, Ceahlăul Piatra Neamț,  Oman Club sau Concordia Chiajna. Ultima dată activ la Luceafărul Oradea, în toamna trecută, în eșalonul secund, Țălnar este unchiul internaționalului român Gicu Grozav, cel care se implică financiar, din vara trecută, alături de Mihai Oancea, laechipa din Cetatea Marii Uniri, unde, nu ar fi exclus să revină, din vară, în funcția de director tehnic. În prezent, din staff-ul lui Cosmin Contra mai fac parte Jerry Gane, Adrian Mihalcea (antrenori secunzi), Leo Toader (antrenor de portari) şi Javi Reyes (preparator fizic). Adi Mutu se află de asemenea în organigrama FRF, unde ocupă funcţia de manager sportiv.

Dan HENEGAR

2 Comentarii

trepadus pedelist 16 martie 2018 at 9:36

Parca acum cateva luni il dadeai ca sigur la Unirea din sezonul viitor ca director tehnic. Eram sigur ca nu-l intereseaza…

m 17 martie 2018 at 2:46

ii atrage burleanu pe toti ratatii ca musca la rahat!!!

Comentariile sunt oprite