Rămâi conectat

Actualitate

Anticiclonul „Lucifer” face ravagii în Europa: Valul de căldură resimțit și în România a adus temperaturi extreme și incendii devastatoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Anticiclonul „Lucifer” face ravagii în Europa: Valul de căldură a adus temperaturi extreme și incendii devastatoare

Valul de caniculă alimentat de aerul fierbinte provocat de anticiclonul subtropical Lucifer venit din Sahara a făcut ravagii și a dus la incendii masive în Italia, Grecia, Turcia și Algeria.

Dacă cele 48,8 grade atinse în Sicilia vor fi confirmate de Organizaţia Mondială a Meteorologiei, temperatura ar putea dobori recordul european de căldură. „Lucifer” se simte și în România. Opt județe din vestul și sud-vestul țării sunt afectate de caniculă și disconfort termic.

Marți și miercuri, valul de căldură se intensifică și va cuprinde cea mai mare parte a țării. Sudul Europei deja are probleme grave alimentate de anticiclonul subtropical Lucifer, venit din Sahara.

Între timp, Spania și Portugalia se pregătesc pentru sosirea așa-numitului „Lucifer”, valul de căldură periculos care a lovit sud-estul Europei și care începe să se îndrepte spre vest, în Peninsula Iberică, mai scrie Euronews, citat de Rador.

După două săptămâni de foc, Grecia îşi mai trage, în schimb, răsuflarea. In insula Evia a plouat aseară. Printre pompierii mobilizaţi sunt şi peste 100 de români.

Sursa: observatornews.ro playtech.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea