Rămâi conectat

Actualitate

Angajații primăriilor și consiliilor județene ar putea beneficia de decontarea navetei

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Chiar dacă pachetul salarial a devenit motivant pentru funcționarii din primării, parlamentarii vor să mai acorde un beneficiu acestei categorii profesionale – decontarea navetei. Proiectul de modificare a Legii administrației publice locale nr. 215/2001 este în dezbatere publică la Camera Deputaților.

Argumentele din expunerea de motive a proiectului sunt legate de numeroasele cazuri de funcționari din primării care nu își au domiciliul în localitatea în care se află postul, fiindu-le necesară naveta cu microbuze sau autobuze interjudețene. Prin comparație, din bugetul primăriilor se decontează naveta pentru cadrele didactice și angajații din învățământ si asistență educațională din aceleași zone, se arată în expunere, astfel că și funcționarii din primării ar trebui să beneficieze de egalitate de tratament.

Sumele vor fi asigurate dn bugetul primăriilor și al consiliilor județene respective, dar și din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor  locale, mai prevede proiectul.

Cuantumul și modalitatea de econtare vor fi stabilite de ministerul Dezvoltării și vor fi aprobate apoi prin hotărâre de guvern.

Până la data de 12 decembrie, proeictul de lege inițiat la Camera Deputaților va aștepta avizele de la Guvern și de Consiliul Legislativ, apoi va fi supus la vot.

Sursa: legestart.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea