Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Andrei Gheorghe a murit la vârsta de 56 de ani. Omul de radio a fost unul dintre numele sonore ale televiziunii din România, realizator de filme documentare, de scurt și lung metraj

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Andrei Gheorghe a murit la vârsta de 56 de ani. A fost un prezentator și realizator de emisiuni radio și televiziune din România, realizator de filme documentare, de scurt și lung metraj.

Din primele cercetări se pare că Andrei Gheorghe a suferit un stop cardiorespirator. Decesul a survenit în dimineaţa zilei de 19 martie. El a fost găsit decedat 12 ore mai târziu.

La ora 22:15, un apel la 112 anunţa că o persoană este decedată la locuinţa sa din Voluntari. Poliţia va deschide în acest caz un dosar de moarte suspectă.

Tatăl lui, originar din România, a studiat la şcoala de aviaţie din Lipeţk, Rusia, iar mama sa rusoaică fiind, era chiar fiica comandantului şcolii de aviaţie.Andrei a absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine (secţia rusă-engleză), Universitatea din Bucureşti.

Între 1991 şi 1993 a fost reporter special la Radio Constanţa şi a realizat mai multe emisiuni la posturile Radio Sky Constanţa (1993- 1996; „Videomania”, „Vineri 13″). Pro FM Bucureşti (1996-2002;”Midnight Killer” „13-14”), şi „Lanţul Slăbiciunilor” la Pro TV.

În 2002 şi 2003 realizează la Antena 1 emisiunea „Gheorghe” şi reia emisiunea „13-14 cu Andrei”, mai întâi la Radio 21, şi apoi în perioada 2005-2006, la Radio Total.

A avut un rol secundar în filmele „Amen” al lui Costa Gavras, Tinereţe fără tinereţe al lui Francis Ford Coppola (film aflat în faza de preproducţie) şi a colaborat cu Paraziţii pentru albumul Irefutabil. În 2004 este consilier media şi realizator de emisiuni („Politica, frate!” şi „Am o ştire pentru tine!”) la Realitatea TV. A scris la „Academia Caţavencu” şi în ghidul „24-FUN”. În afară de realizarea de emisiuni radio şi TV, a deţinut funcţii de conducere la posturile unde a lucrat: director general al Radio Sky Constanţa şi Pro FM Bucureşti, director de programe al trustului Media Pro, consilier în probleme de marketing la Antena 1 Bucureşti. În 2006 în colecţia „Ego Publicistică” de la Polirom a apărut volumul „Midnight Killer – Banalitatea s-a născut la oraş”, însoţit de un CD audio.

A fost realizatorul emisiunii „Cu Gheorghe şi Mihaiu” de la Radio Guerilla şi a acceptat provocarea de la Kanal D pentru a modera cel mai îndrăzneţ reality-show românesc: „Rătăciţi în Panama”.

A avut în 2009 un nou proiect „www.presa.nu”

Din data de 5 ianuarie 2010 s-a ocupat cu organizarea departamentului de comunicare din cadrul Ministerului de Finanţe până în luna februarie a aceluiaşi an.Din data de 3 octombrie 2010 realizează emisiunea „Salutare Naţiune” pe canalul Prime în Chişinău, Republica Moldova.Din data de 24 octombrie 2010 realizează emisiunea „Clubul de poker” pe canalul Prima TV în România.

Din data de 13 februarie 2012 realizează emisiunea „Oameni şi oameni” pe canalul The Money Channel.Carieră cinematografică şi colaborarea muzicală.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România Anual la data de 25 aprilie este sărbătorită Ziua Justiţiei Militare, marcând, astfel, data la care, în anul 1919, a luat fiinţă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand, act ce a marcat înfiinţarea unei structuri specializate în asigurarea asistenţei juridice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea