Rămâi conectat

Ştirea zilei

Andrei Baciu, ministrul propus de Dacian Cioloș pentru Sănătate, și-a făcut studiile preuniversitare la Liceul Militar din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Andrei Baciu, propus de premierul desemnat, Dacian Cioloș, să preia Ministerul Sănătății, a studiat patru ani în Alba Iulia, fiind absolvent al Liceului Militar ”Mihai Viteazul”.

andrei baciuDescris de șeful viitorului Guvern drept „un tânăr medic chirurg, cu experiență în străinătate, dar și experiență în managementul spitalicesc”, Andrei Baciu a terminat în urma cu patru ani Facultatea de Medicină din București și a lucrat doi ani în chirurgie cardiovasculară în cel mai mare spital din Rouen, Franța. De un an și jumătate s-a întors în România unde a lansat, împreună cu liberalul Cristian Bușoi, o campanie pentru drepturile pacienților.

Andrei Baciu are 28 de ani. În prima jumătate a acestui an a urmat un program de 4 luni de formare în management spitalicesc la Școala Națională de Sănătate Publică din București. În domeniul managementului sanitar experiența sa mai include un program de formare la Open University din Marea Britanie, finalizat în iulie 2014.

Potrivit CV-ului publicat de hotnews.ro, Andrei Baciu a terminat liceul militar din Alba Iulia în urmă cu zece ani și Facultatea de Medicină din București în 2011. Din ianuarie 2012 până în martie 2012 a fost rezident în secția de chirurgie cardiacă a Spitalului Fundeni, apoi a lucrat doi ani în același domeniu, ca medic rezident în Spitalul Universitar din Rouen, Franța, unde a fost implicat și în studii de cercetare internaționale, avându-i ca formatori pe profesorii Litzler și Cribier, două nume cunoscute în chirurgia cardiovasculară.

Din august 2014 a revenit în România unde a efectuat stagii de chirurgie generală la Spitalul Universitar din București și de chirurgie toracică la Institutul „Marius Nasta”. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia Sentință definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia pentru un tânăr care a fost judecat pentru trafic de droguri de mare risc, trafic internațional de droguri de mare risc, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea