Rămâi conectat

Ştirea zilei

Anchetă DSVSA Alba în cazul câinilor de la Teiuș: Proprietara animalelor, amendată cu 12.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Anchetă DSVSA Alba în cazul câinilor de la Teiuș: Proprietara animalelor, amendată cu 12.000 de lei

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba derulează o anchetă după ce a fost sesizată de către Poliția Animalelor cu privire la faptul că într-o gospodărie, din orașul Teiuș, sunt ținuți și crescuți un număr extrem de mare de câini, ceea ce contravine condițiilor de bunăstare a animalelor și normelor sanitare veterinare.

Citește și: VIDEO Caz ȘOCANT în Alba: ”Casa groazei” într-un oraș din județ, unde peste 50 de câini erau ținuți în condiții greu de imaginat, maltratați și exploatați. Proprietara înmulțea câinii pentru a vinde puii

Vineri, 1 martie, o echipă de medici veterinari din cadrul DSVSA Alba s-a deplasat la gospodăria în cauză pentru a dispune măsurile necesare. Astfel, în această primă etapă, 41 de câini au fost preluați și transportați către adăposturi aparținând unor organizații neguvernamentale specializate în protecția animalelor. Aceste adăposturi au contracte cu medici veterinari, iar câinii care au fost plasați în ele vor beneficia de îngrijiri medicale veterinare și sunt ținuți în condiții optime.

Medicii veterinari din cadrul DSVSA Alba au efectuat o examinare preliminară a stării de sănătate a câinilor și au prioritizat transportul către adăposturi a celor care necesitau îngrijiri medicale. În gospodărie au mai rămas zeci de câini, care vor fi preluați treptat în zilele următoare. Toți câinii vor fi supuși unui control sanitar-veterinar amănunțit și vor primi tratament, dacă va fi necesar.

Preluarea câinilor din gospodărie s-a realizat în prezența fiului proprietarei câinilor întrucât proprietara nu se află în prezent în țară. Gospodăria respectivă a fost plasată sub supraveghere sanitară veterinară și va fi monitorizată până la evacuarea tuturor câinilor.

Din punct de vedere al legislației sanitare veterinare, proprietara poate revendica acești câini numai după ce va dovedi că poate să le asigure acestora condițiile de bunăstare a animalelor. Proprietara a fost sancționată contravențional pentru nerespectarea condițiilor de bunăstare a animalelor, cu amenda maximă prevăzută de legislație, respectiv cu 12.000 de lei.

Ancheta DSVSA Alba este în derulare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bordean Alex-Andrei, de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, performanță remarcabilă la olimpiada de tehnologia informației: Locul I la etapa județeană și calificare la națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bordean Alex-Andrei, de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, performanță remarcabilă la olimpiada de tehnologia informației: Locul I la etapa județeană și calificare la națională Citește și: Performanță deosebită pentru un elev de clasa a VI-a din Alba Iulia: Stănilă Răzvan, locul I la Olimpiada Micilor Istorici – Faza Județeană și calificare la națională Bordean […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea