Rămâi conectat

Actualitate

Ancheta accidentului aviatic din Apuseni: Procurorii au primit de la ROMATSA transcrierile convorbirilor purtate de personalul instituţiei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Procurorii au primit de la ROMATSA documente referitoare la briefing-ul meteorologic al zborului şi transcrierile convorbirilor purtate de personalul acestei instituţii în cadrul anchetei privind accidentul aviatic din Apuseni, informează, luni, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ).

În perioada 10 — 14 martie, procurorii Secţiei Parchetelor Militare, desemnaţi să instrumenteze acest dosar, au efectuat mai multe acte de urmărire penală, printre care şi audieri de martori, respectiv personal al şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, precum şi ofiţeri de rang superior din cadrul Jandarmeriei Române şi Inspectoratului General al Aviaţiei Civile.

Anchetatorii au solicitat documente de la ROMATSA referitoare la briefing-ul meteorologic al zborului şi transcrierile convorbirilor purtate de personalul acestei instituţii, care şi-a îndeplinit atribuţiile specifice în timpul zborului aeronavei, actele fiind primite şi analizate.

De asemenea, au solicitat fişelor de caz de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale referitoare la accidentul aviatic şi procedura urmată de operatorii serviciului ‘112’, de la sesizare şi până la închiderea cazului, potrivit metodologiilor, procedurilor operaţionale şi protocoalelor în vigoare, şi a fost făcută o adresă Ministerului Transporturilor privind punerea la dispoziţie a raportului preliminar întocmit de inspectorii Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (CIAS).

Sursa citată precizează că în cauză urmează să se desfăşoare noi audieri.

Pe 20 ianuarie, pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat  într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

Epava avionului şi victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore şi la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici.

În acest caz procurorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală şi neglijenţă în serviciu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea