Analgezici din natură – remedii la îndemână împotriva durerii

Paul Voicu - Primar 2020

Înainte să apelezi la o pastilă împotriva durerii, ar fi mai bine să cauți prin bucătărie pentru că ai toate șansele să găsești acolo cele mai eficiente remedii oferite chiar de natură.

*Ghimbirul, turmenicul, busuiocul

ELIT

busuiocAceste trei plante formează un fel de “trinitate” a medicinii indiene străvechi. Toate au proprietăţi anti-inflamatorii, motiv pentru care ajută enorm la atenuarea durerilor. Sunt chiar recomandate în tratamentul artritei reumatoide şi a psoriazisului.

*Gheara-diavolului

Mihail David - 2020

Această plantă este folosită de producătorii de medicamente în numeroase unguente pentru tratarea durerilor musculare, dar şi în pastile pentru remedierea problemelor de ficat sau a arsurilor la nivelul inimii. Gheara-diavolului are puternice proprietăţi anti-inflamatorii şi reduce durerile cauzate de artrită, durerile de cap, durerile de coloană sau orice altfel de disconfort la nivel osos sau muscular.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

*Frunzele de mesteacăn

Frunzele de mesteacăn acţionează la fel ca cortizonul, o substanţă folosite la tratarea afecţiunilor endocrine, a artritei, a lupusului, a bolilor autoimune şi chiar a bolilor de piele. Principala substanţa din frunzele de mesteacăn pentru care sunt un remediu împotriva durerii este salicilatul de metil, care se găseşte de altfel şi în clasică aspirină. Acesta este anti-spasmodic, analgezic, astringent, diuretic, detoxifiant şi ajuta chiar la combaterea radicalilor liberi, fiind folosit şi că adjuvant în prevenirea şi atenuarea ridurilor.

*Capsaicina

Această substanţă se găseşte, mai cu seamă, în ardei iute, fiind un remediu împotriva durerilor şi nu numai. Capsaicina este folosită în tratarea durerilor, dar este şi un adjuvant bun în curele de slăbire, având rolul de a accelera arderile metabolice.

*Cireşele

Cireşele conţin antocianine, acesta fiind pigmentul care oferă acestui fruct frumoasă culoare roșie-purpurie. Însă antocianinele nu sunt doar un simplu pigment, ci şi nişte antioxidanţi excepţionali, având deopotrivă şi proprietăţi anti-inflamatorii. Antocianinele din cireşe suprima inflamaţiile şi inhiba enzimele generatoare de durere la fel cum face, spre exemplu, aspirină.

Sursa: lyla.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...