Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

ANAF se duce peste samsarii de mașini! Operațiunea declanșată de Direcția Generală Antifraudă

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ANAF se duce peste samsarii de mașini! Operațiunea declanșată de Direcția Generală Antifraudă

Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) va începe o serie de controale la persoanele care vând mașini la mâna a doua.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În perioada următoare, DGAF va declanșa controale în comerțul cu mașini second-hand aduse din alte state UE.

De asemenea, de operațiounea ANAF vor fi vizate și activitățile de curierat la cerere prin intermediul aplicațiilor mobile, cum sunt, de exemplu, aplicațiile Glovo și Tazz, transportul alternativ, ca Uber și Bolt, comerțul online, dotarea cu case de marcat cu jurnal electronic, precum și tranzacțiile cu criptomonede, informează Profit.ro.

„Din perspectiva liniilor de acțiune ale DGAF avute în vedere în perioada următoare putem evidenția acțiunile de monitorizare și control în domeniul achizițiilor intracomunitare de bunuri, al tranzacțiilor cu criptomonede, al activităților de curierat la cerere prin intermediul aplicațiilor mobile, al transportului alternativ și al comerțului cu autoturisme rulate ce provin din achiziții intracomunitare. Totodată, în mod sistematic, sunt efectuate analize de risc și verificări ale entităților care desfășoară activități de comerț în mediul online, dar și verificări în domeniul conformării dotării cu aparate de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic și conectarea la sistemul informatic al ANAF precum și utilizarea acestora. Nu în ultimul rând, în anul 2023 se vor continua, la nivel național, acțiunile de control comune cu Inspecția Muncii. Așadar, DGAF își propune continuarea acțiunilor pentru prevenirea și combaterea faptelor de evaziune fiscală pe coordonatele celor menționate anterior”, a transmis ANAF pentru Profit.ro.

sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba: Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba: Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba, la faza națională. Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea