Rămâi conectat

Ştirea zilei

Amenzi usturătoare aplicate de ISU Alba la zeci de localuri, săli de cinema și centre comerciale ce nu respectă normele împotriva incendiilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

În perioada 09-15 noiembrie 2015, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judetului Alba a organizat şi desfăşurat o serie de acţiuni de control la spaţii cu afluenţă de persoane din categoría cluburi, baruri, discoteci, restaurante, săli de cinematograf/spectacole şi centre comerciale din judeţul Alba.

 

Astfel, potrivit USU Alba, “în perioada menționată s-au desfășurat 15 controale, derulate atât pe timp de zi, cât şi de noapte, unde cadrele Inspecţiei de Prevenire au depistat 87 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor, 6 dintre acestea fiind înlăturate pe timpul controalelor. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 48 sancţiuni contravenţionale, dintre care 33 avertismente şi 15 amenzi în valoare de 112.500 lei.

 

ISU Alba15 Principalele deficienţe au constat în: nerespectarea conditiilor care au stat la emiterea autorizaţiei de securitate la incendiu, reducerea lățimii libere de circulație pe căile de evacuare, blocarea căilor de acces la mijloacele tehnice de apărare împotriva incendiilor (stingătoare, hidranți interiori), neîntreţinerea corespunzătoare a iluminatului de siguranţă şi defecțiuni la instalaţiile electrice.

 

În urma acestor acțiuni de control, nu au fost identificate spații pentru care să se impună aplicarea Hotărârii de Guvern nr. 915 /2015 privind stabilirea criteriilor pentru oprirea funcționării ori utilizării construcțiilor sau amenajărilor determinate de încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu în ceea ce privește periclitarea vieții ocupanților și forțelor de intervenție, neasigurarea stabilității elementelor portante, respectiv a limitării propagării focului și fumului în interiorul edificiului și la vecinătăți.

 

Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judetului va continua şi în perioada următoare acţiunile de control atât la spaţiile cu afluenţă de persoane din categoria cluburi, baruri, discoteci, restaurante, săli de cinematograf/spectacole şi centre comerciale, cât şi la celelalte obiective planificate (operatori economici cu diferite domenii de activitate, instituţii şi localităţi) din întreg judeţul Alba.”

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea