Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Curier Județean

Amenzi în valoare de peste 100.000 de lei acordate de poliţiştii din Alba în numai 4 zile *7 şoferi prinşi băuţi la volan

Tudor Stan

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

În perioada 07–09.06.2014, cu ocazia sărbătoririi Rusaliilor, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a luat o serie de măsuri pentru intensificare acţiunilor, suplimentarea efectivelor de siguranţă publică şi prezenţa echipajelor de poliţie rutieră în locurile aglomerate, în vederea prevenirii evenimentelor negative.

Peste 140 de poliţişti au intensificat activitatea de prevenire a incidentelor neplăcute, aceştia acordând un număr total de 560 de sancţiuni contravenţionale,  pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 10 privind activitatea de comercializare a bunurilor, 464 privind circulaţia pe drumurile publice, (majoritatea pentru viteză excesivă, depăşire neregulamentară şi consum de alcool) şi 12 la alte acte normative.

*Şapte şoferi prinşi după ce s-au urcat la volan sub influenţa băuturilor alcoolice

Elit - Gustul Desăvârșit

Având în vedere că a fost o perioadă „de sărbătoare” mai mulţi şoferi au fost depistaţi în trafic după ce s-au cinstit cu licoare bahică. Iată câteva exemple:

*La data de 07.06.2014, ora 07.37, poliţiştii rutieri din Aud, l-au depistat pe strada Gării din municipiu, pe M.L., de 31 de ani, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influenţa alcoolului. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,50 mg/litru alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la Spitalul Municipal Aiud unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

*În data de 07.06.2014, ora 22,35, poliţiştii din Ocna Mureş, l-au depistat pe R.G.S., de 32 de ani, din Ocna Mureş, care, fără a deţine permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, conducea un moped, pe D.J. 107 F., fiind sub influenţa alcoolului. În urma testării mopedistului cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,52 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Aiud unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

*În data de 08.06.2014, ora 01.10, poliţiştii din Aiud au intervenit pentru soluţionarea unui eveniment rutier, soldat cu pagube materiale, produs pe strada Tudor Vladimirescu din municipiu. S.C.D., de 36 de ani, din Aiud, în timp ce conducea un autoturism, nu a păstrat o distanţă laterală de siguranţă faţă de un autovehicul pe care-l depăşea şi a intrat în coliziune cu acesta. În urma testării lui S.C.D. cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,99 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Aiud, pentru recoltarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

*În noaptea de 07/08.06.2014, la orele 03,18 poliţiştii din Cîmpeni l-au identificat pe DN 75, pe O.M.P., de 28 de ani, din Cîmpeni, care conducea un autoturism, fiind sub influenţa alcoolului. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,65 mg/litru alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la spitalul din Aiud unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

*Azi noapte în jurul orei ora 03.40, pe Calea Moților din Alba Iulia, a fost oprit pentru control, un autoturism condus de F.P., de 22 de ani, din Alba Iulia. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,55 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

* Ieri, la ora 21.34, Poliţia Orașului Cugir a fost sesizată cu privire la faptul că pe strada Principală din localitatea Vinerea, s-a produs un accident rutier, soldat cu pagube materiale. Echipajul de poliţie deplasat la faţa locului, a constatat că N.D., de 37 de ani, din municipiul Bucureşti, în timp ce conducea o autoutilitară, a acroșat un autoturism Conducătorul auto a fost testat cu fiola alcooltest al cărui reactiv s-a înverzit în proporție de 100%, motiv pentru care a fost condus la Spitalul orăşenesc Cugir, pentru a-i fi recoltate mostre biologice de sânge şi stabilită alcoolemia.

*În data de 09.06, orele 05,00, pe DN 75, pe raza comunei Gîrda de Sus, poliţiştii Postului de Poliţie Gîrda de Sus, l-au depistat B.C.I., de 24 de ani, din aceeaşi comună, care conducea un autoturism, fiind sub influenţa alcoolului. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,74 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul orăşenesc Cîmpeni unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În toate aceste situaţii, poliţiştii au întocmit faţă de conducătorii auto depistaţi conducând sub influenţa alcoolului, dosare de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g /l alcool pur în sânge.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

VIDEO| Festivalul „Mărie, dragă Mărie” 2022, la Vințu de Jos: Parada portului popular, muzică populară și voie bună

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

VIDEO| Festivalul „Mărie, dragă Mărie” 2022, la Vințu de Jos: Parada portului popular, muzică populară și voie bună

Ca în fiecare an, de Sfânta Maria Mare, primăria din Vinţu de Jos și Consiliul Local organizează Festivalul folcloric “Mărie, dragă Mărie”, un moment de dublă sărbătoare pentru comunitatea locală.

Cetățenii comunei Vinţu de Jos și nu numai s-a strâns, marți, 15 august, de Sfânta Maria Mare, în Parcul din centrul comunei, pentru a lua parte la Festivalul „Mărie dragă Mărie”. Oamenii, îmbrăcaţi unii în costum popular, alţii în haine de sărbătoare au venit cu mic, cu mare pentru a lua parte la marea sărbătoare a comunităţii, pentru a se veseli şi pentru a aduce în actualitate vechile tradiţii.

Citește și: cele mai frumoase mesaje de Sfânta Maria pe care le poți transmite celor care își sărbătoresc onomastica.

Elit - Gustul Desăvârșit

Începând cu ora 12.00, a avut loc parada portului popular, după care locuitorii comunei și toți cei care iubesc muzica populară au fost așteptați să petreacă în parcul din centrul comunei alături de invitați.

Citește și: Mesaje de Sfânta Maria. Ce felicitări, urări și SMS-uri le poți trimite persoanelor care își serbează onomastica

Potrivit organizatorilor, în cadrul spectacolului artistic, ajuns în acest an la cea de-a XIX-a ediție, vor evolua soliști vocali și orchestre folclorice de renume:

Ansamblul „Vințana”- Vințu De Jos
Ansamblul „Dor Teiușan”- Teiuș
Ansamblul „Plaișorul’- Săliștea
Ansamblul „Tradiții Uiorene” – Ocna Mureș
Ansamblul „Banu Mihalcea” – Mihalț
Ansamblul „Fântânița De Piatră” – Șpring
Tudor Limbean
Ioan Chirilă
Robert Maier
Eugen Mihășan
Sorin Ciucurescu
Andreea Ignat
Larisa Săndescu
Florina Groza
Elena Sunzuiană
Maria Georgiana Julescu
George Drăgan
Ghiță Trăscăian- Daria Jurjiu și Ardeal Express
Mirela Merlaș și Ardeal Music
Iustina Șpan
Ancuța Matei Olar
Simi Deac Șl Geanina Loredana Buzan Denisa
Nicușor Balu cu Contrast Band

De la ora 21.30 tinerii se vor putea bucura de o discotecă în aer liber, iar de la ora 22.00, cerul va fi luminat de focuri de artificii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Momente emoționante la ISU Alba: Plutonierul adjutant șef Nițescu Cristian, ultima dată în formație, la trecerea în rezervă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

FOTO| Momente emoționante la ISU Alba: Plutonierul adjutant șef Nițescu Cristian, ultima dată în formație, la trecerea în rezervă

La Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „UNIREA” al Judetului Alba a fost organizată luni, 15 august, ceremonia de trecere în rezervă a plutonierului adjutant șef Nițescu Cristian, după 26 de ani de carieră militară.

„După o lungă și bogată carieră militară, colegul nostru plutonier adjutant șef Nițescu Cristian a fost trecut în rezervă, cu drept la pensie, în cadrul unui ceremonial militar.

Acesta a primit aplauze din partea colegilor și a fost felicitat atat de către conducerea Inspectoratului cât și de conducerea UPU-SMURD Alba, pentru întreaga activitate desfășurată.

Elit - Gustul Desăvârșit

De astăzi începe o nouă etapă în viața colegului nostru, și ne vom aduce mereu aminte ca fiind o persoană căreia nu i-a lipsit niciodată zâmbetul de pe buze, implicat în orice activitate, dedicat în orice misiune încredințată și un adevărat profesionist.

Cu acest prilej, îi transmitem zile liniștite, multă sănătate și îi dorim să se bucure de pensie cât mai mult timp de acum înainte”, au scris reprezentanții ISU Alba pe facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Festivalul Roman Apulum 2022: Bornă care marchează două rute turistice, amplasată în Piața Cetății. Ce semnifică Via Victrix și Via Aurea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

FOTO| Festivalul Roman Apulum 2022: Bornă care marchează două rute turistice, amplasată în Piața Cetății. Ce semnifică Via Victrix și Via Aurea

Astăzi în ultima zi a Festivalului Roman Apulum 2022, a fost inaugurată, lângă Muzeul Principia, prima bornă miliară din piatră, a celor două trasee turistice tematice, Via Victrix și Via Aurea, inscripționată cu numele, sigla, indicații de orientare și distanța acestora. Pe bornă este marcată și distanța până la Roma: 1,008 mile romane.

Cu tematică arheologică, Via Aurea leagă Apulum de Alburnus Maior și reprezintă drumul aurului. În anul 2020 ruta a fost certificată de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri drept rută cultural-turistică dezvoltată pe plan regional.

Via Victrix este un traseu cu tematică istorică și face legătura între Muzeul Principia și Castrul Roman de la Măgulici, comuna Ighiu.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea