Rămâi conectat

Curier Județean

Amenzi în valoare de peste 100.000 de lei acordate de poliţiştii din Alba în numai 4 zile *7 şoferi prinşi băuţi la volan

Tudor Stan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 07–09.06.2014, cu ocazia sărbătoririi Rusaliilor, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a luat o serie de măsuri pentru intensificare acţiunilor, suplimentarea efectivelor de siguranţă publică şi prezenţa echipajelor de poliţie rutieră în locurile aglomerate, în vederea prevenirii evenimentelor negative.

Peste 140 de poliţişti au intensificat activitatea de prevenire a incidentelor neplăcute, aceştia acordând un număr total de 560 de sancţiuni contravenţionale,  pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 10 privind activitatea de comercializare a bunurilor, 464 privind circulaţia pe drumurile publice, (majoritatea pentru viteză excesivă, depăşire neregulamentară şi consum de alcool) şi 12 la alte acte normative.

*Şapte şoferi prinşi după ce s-au urcat la volan sub influenţa băuturilor alcoolice

Având în vedere că a fost o perioadă „de sărbătoare” mai mulţi şoferi au fost depistaţi în trafic după ce s-au cinstit cu licoare bahică. Iată câteva exemple:

*La data de 07.06.2014, ora 07.37, poliţiştii rutieri din Aud, l-au depistat pe strada Gării din municipiu, pe M.L., de 31 de ani, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influenţa alcoolului. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,50 mg/litru alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la Spitalul Municipal Aiud unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

*În data de 07.06.2014, ora 22,35, poliţiştii din Ocna Mureş, l-au depistat pe R.G.S., de 32 de ani, din Ocna Mureş, care, fără a deţine permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, conducea un moped, pe D.J. 107 F., fiind sub influenţa alcoolului. În urma testării mopedistului cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,52 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Aiud unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

*În data de 08.06.2014, ora 01.10, poliţiştii din Aiud au intervenit pentru soluţionarea unui eveniment rutier, soldat cu pagube materiale, produs pe strada Tudor Vladimirescu din municipiu. S.C.D., de 36 de ani, din Aiud, în timp ce conducea un autoturism, nu a păstrat o distanţă laterală de siguranţă faţă de un autovehicul pe care-l depăşea şi a intrat în coliziune cu acesta. În urma testării lui S.C.D. cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,99 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Aiud, pentru recoltarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

*În noaptea de 07/08.06.2014, la orele 03,18 poliţiştii din Cîmpeni l-au identificat pe DN 75, pe O.M.P., de 28 de ani, din Cîmpeni, care conducea un autoturism, fiind sub influenţa alcoolului. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,65 mg/litru alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la spitalul din Aiud unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

*Azi noapte în jurul orei ora 03.40, pe Calea Moților din Alba Iulia, a fost oprit pentru control, un autoturism condus de F.P., de 22 de ani, din Alba Iulia. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,55 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

* Ieri, la ora 21.34, Poliţia Orașului Cugir a fost sesizată cu privire la faptul că pe strada Principală din localitatea Vinerea, s-a produs un accident rutier, soldat cu pagube materiale. Echipajul de poliţie deplasat la faţa locului, a constatat că N.D., de 37 de ani, din municipiul Bucureşti, în timp ce conducea o autoutilitară, a acroșat un autoturism Conducătorul auto a fost testat cu fiola alcooltest al cărui reactiv s-a înverzit în proporție de 100%, motiv pentru care a fost condus la Spitalul orăşenesc Cugir, pentru a-i fi recoltate mostre biologice de sânge şi stabilită alcoolemia.

*În data de 09.06, orele 05,00, pe DN 75, pe raza comunei Gîrda de Sus, poliţiştii Postului de Poliţie Gîrda de Sus, l-au depistat B.C.I., de 24 de ani, din aceeaşi comună, care conducea un autoturism, fiind sub influenţa alcoolului. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,74 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul orăşenesc Cîmpeni unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În toate aceste situaţii, poliţiştii au întocmit faţă de conducătorii auto depistaţi conducând sub influenţa alcoolului, dosare de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g /l alcool pur în sânge.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea