Rămâi conectat

Curier Județean

Amenzi de peste 120.000 de lei și 12 permise de conducere reținute după o acțiune în trafic a polițiștilor din Alba. Utilizarea telefonului mobil i-a costat scump pe 56 de șoferi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Poliţiştii din judeţul Alba au aplicat aproape 500 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 12 permise de conducere, în cadrul unei acţiuni ce a vizat creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice şi care s-a desfășurat la sfârşitul săptămânii trecute. 56 de conducători auto au fost amendaţi pentru că foloseau telefonul mobil.

În perioada 26 – 28 octombrie 2018, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut ca scop creşterea gradului de siguranţă rutieră şi depistarea şi sancţionarea participanţilor la traficul rutier care nu respectă normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

La acţiune, poliţiştii rutieri din judeţ au fost sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică cu atribuții pe linie de poliție rutieră.

Au fost aplicate 491 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 121.800 lei, din care 56 pentru folosirea telefonului mobil în timpul condusului, fără ca acesta să fie echipat cu dispozitiv handsfree.

Restul sancţiunilor au fost aplicate pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Poliţiştii au reţinut 12 permise de conducere, au retras 10 certificate de înmatriculare şi au constatat 9 infracţiuni la regimul rutier.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reamintește conducătorilor auto că folosirea telefonului mobil la volan este unul dintre principalii factori de distragere a atenţiei şi creşte riscul rutier. Doar câteva momente de neatenţie în trafic se pot solda cu accidente.

Şoferii trebuie să ştie că folosirea telefonului mobil poate avea următoarele consecinţe:

– Timp mai mare de reacţie, atât pentru acţionarea frânei cât şi pentru observarea semnelor de circulaţie;
– Dificultăţi în menţinerea unei viteze adecvate;
– Încetinirea procesului de recunoaştere şi evitare a pericolelor din trafic;
– Dificultăţi în menţinerea benzii de circulaţie şi a distanţei între autovehicule;
– Afectarea percepţiei generale asupra condiţiilor de trafic;

Stimaţi conducători auto, poliţiştii vă recomandă să nu folosiţi telefonul mobil în timp ce conduceţi şi să evitaţi folosirea acestuia chiar şi când aşteptaşi la semafor. Dacă este urgent să vorbiţi la telefon, opriţi maşina pe dreapta şi după finalizarea conversaţiei, porniţi din nou la drum.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit luni seara, în localitatea Spătac. Intervin pompierii din Blaj pentru stingerea flăcărilor. Garda de intervenție Blaj intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Spătac. Din primele informații, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea