Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Alocații 2024: Proiect de lege pentru schimbarea acordări de beneficii noilor născuți

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alocații 2024: Proiect de lege pentru schimbarea acordări de beneficii noilor născuți

Proiectul, deja depus la Senat, aduce vești bune pentru nou-născuți, care vor beneficia de alocație încă de la prima zi de viață. Camera Deputaților va fi forul decizional în acest caz.

Un deputatul PSD, a propus un proiect de lege la Senat pentru modificarea modului în care se acordă alocațiile pentru copii, astfel încât acestea să fie stabilite începând cu data nașterii, nu cu luna următoare celei în care s-a născut copilul, așa cum este în prezent.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Conform proiectului de lege, „dreptul la alocația de stat pentru copii se stabilește începând cu data nașterii copilului, iar plata drepturilor se face proporțional începând cu luna următoare depunerii cererii.” În prezent, legislația prevede că drepturile sunt stabilite începând cu luna următoare celei în care s-a născut copilul.

Pe lângă modificarea modului de acordare a alocațiilor, se preconizează creșteri substanțiale în cuantumurile acestora începând cu ianuarie 2024. Astfel, alocațiile pentru copiii sub 2 ani vor fi majorate cu 87 de lei, iar pentru cei cu vârste până la 18 ani, cu 35 de lei. În prezent, alocația pentru un copil sub 2 ani sau cu handicap este de 631 de lei pe lună, iar pentru cei de până la 18 ani este de 256 de lei.

Citește și: Alocații 2024: Proiect pentru rezolvarea unei inechități în acordarea banilor pentru copii, depus la Senat

Majorările propuse reflectă indexarea cu rata inflației, care în acest an a variat între 5 și 10%. Conform OUG 126/2021, începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2023, cuantumul alocației de stat pentru copii se indexează anual, din oficiu, cu rata medie anuală a inflației.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea