Rămâi conectat

Politică Administrație

Alin Ignat: PSD – avocatul din oficiu al propriilor corupți

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Puterea judecatoreasca din Romania trece zilele acestea prin momente grele, gasindu-se uneori dezarmata in fata coruptiei inaltilor demnitari. Si cum in orice cauza exista un aparator, de data aceasta ne intalnim cu cel mai vehement dintre ei, prezent de fiecare data la datorie, cand e vorba de coruptie – si vorbim desigur de PSD.

comunicat pnlCea mai grava si flagranta confirmare in acest sens ne-o ofera votul de miercuri, din Senat, pentru incuviintarea arestarii preventive in cazul senatorului Dan Sova. Dupa ce in ianuarie, Victor Ponta linistea ipocrit opinia publica, dand asigurari ca parlamentarii PSD vor vota pozitiv orice cerere din partea Justitiei, astazi isi arata adevarata fata si, prin tertipuri cu iz neconstitutional, blocheaza activitatea acesteia. Explicatia efortului suplimentar al premierului in acest caz se regaseste in stransele relatii de afaceri dubioase ce-l leaga de senatorul uns cu mir in pragul arestului. Astfel, ca sa se asigure de succes, partenerul de business Ponta, a trasat raspicat senatorilor PSD ce si cum trebuie votat, acestia din urma refuzand sa voteze transparent, la vedere, asa cum au facut-o parlamentarii liberali.

Cand totusi rezultatul votului nu este pe masura asteptarilor, PSD, prin liberalul socialist Tariceanu, incalca hotararea Curtii Constitutionale ce prevede ca „hotararile Senatului sau Camerei Deputatilor se adopta cu majoritatea parlamentarilor prezenti” si decide, folosind dupa propriul interes regulamentul, ca documentul nu este adoptat, din lipsa de cvorum.

Din pacate, evenimentul de miercuri nu a ramas fara ecou international, reactia ambasadelor straine si a Comisiei Europene fiind una ferma iar astfel, increderea de care se bucura tara noastra in randul partenerilor europeni si, implicit, aderarea la spatiul Schengen au fost grav afectate.

PNL nu va fi insa lipsit de reactie la aceste abuzuri ale majoritatii de guvernare si va sesiza Curtea Constitutionala in legatura cu votul in cauza. Salutam si implicarea constitutionala a Presedintelui Iohannis, care a solicitat Curtii sa solutioneze conflictul institutional dintre Ministerul Public, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Consiliul Superior al Magistraturii, pe de o parte si Parlamentul Romaniei, pe de alta parte, pentru deblocarea cat mai rapida a situatiei.

Pe termen mediu, PNL doreste declansarea alegerilor anticipate, pentru a avea un nou Parlament, care sa fie in acord cu vointa cetatenilor in privinta luptei anticoruptie, doar in acest fel se va putea restabili, pe baze sanatoase, relatia dintre acestia si clasa politica. PNL nu va tolera acest comportament antidemocratic si nu va sta deoparte privind cum PSD si Victor Ponta dinamiteaza credibilitatea Romaniei, incapatanandu-se sa pastreze cu orice pret guvernarea, ca unic mijloc de aparare a multimii coruptilor din partid.

Alin IGNAT, purtator de cuvant PNL Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea