Rămâi conectat

Politică Administrație

Alexandru Pereș: ”Ultima împăcare din USL – un troc politic ieftin”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Iubirea” parafată de USL la tribunal nu este una sinceră, ci una din interes. Am văzut lucrul acesta de nenumărate ori, iar acum asistăm, tot mai des, la certuri și neînțelegeri între cei doi concubini „căsătoriți” de aproape trei ani.

Trist și îngrijorător este că, în acest moment, partidele din uniune, care au o majoritate parlamentară de 70%, hotărăsc ce legi să mai treacă și în ce formă, se pun de acord privind modificările pe care doresc să le aducă legii fundamentale și „dezbat public”, în interiorul USL, legea amnistiei și a grațierii. Cu alte cuvinte, găsesc „cea mai bună soluție” pentru România… pentru România lor! Nouă, opoziției, societății civile, presei, nu ne rămâne decât să semnalăm public inepțiile guvernării Ponta și să luăm atitudine, în speranța că înțelepții USL-ului se vor deștepta!

După eșecul din Parlament, din marțea neagră, moment trist pentru România, USL s-a pus din nou pe mare treabă, pentru a modifica legea Minelor, dar va avea de lucru și la legea parteneriatului public-privat, la Legea de modificare a Codului Penal (declarată miercuri neconstituțională, în unanimitate, de CCR) și la legea amnistiei, prin care a încercat să își atribuie super-imunitate, precum și la Legea privind vânzarea terenurilor agricole din extravilan,  .

Revizuirea Constituției va intra și ea în discuție, acum, când USL va regândi un raport de modificare a legii fundamentale. Scopul este ca cele trei condiții pentru care se luptă atât de mult partidele din USL să fie mult mai explicite și anume:

1. Nominalizarea Primului-ministru de către partidul sau alianța politică care obține cel mai mare număr de parlamentari;

2. Dizolvarea Parlamentului, în cazul în care se ajunge la referendum pentru demiterea Președintelui țării și referendumul nu este validat, iar propunerea de demitere nu întrunește majoritatea de 50%+1 din voturile „pentru” și minimum 30%+1 ca prezență la vot, conform noilor reglementări din Legea Referendumului;

3. Modificarea Legii electorale, astfel încât la Camera Deputaților să se revină la votul pe liste, urmând să existe un număr de maximum 300 de deputați (o prevedere mult promovată de grupul parlamentar PNL, prin senatorul Puiu Hașotti).

Trocul între PSD și PNL continuă însă, până când PNL va obține ceea ce își dorește. Legea vânzării terenurilor agricole din extravilan către cetățenii străini, legea parteneriatului public-privat sau cea a amnistiei (atât de mult dorite de Victor-Viorel Ponta și Dan Voiculescu), sunt acum susținute, acceptate și votate, condiționat, de PNL. Aceasta în pofida atacurilor reciproce dintre membrii USL! PNL este ferm, ia poziție, iar liderul partidului chiar își permite să facă glume interpretabile, vizavi de integritatea colegilor din Uniune: un recent exemplu este ironia făcută de Crin Antonescu la conferința de presă după „pacea din ianuarie”, legată de întoarcerea (sau nu) a lui Liviu Dragnea din Israel.

Cert este că USL joacă după scenariul unui troc: legi pentru siguranța prezidențiabilului Antonescu! Uniunea frânează și orice proiect sau reformă care ar putea pune în pericol interesele, afacerile sau libertatea membrilor săi. Iar modificarea Constituției este, de fapt, tentativa USL de a adapta Legea fundamentală la propria forță politică, astfel încât PSD să poată guverna după propriul plac!

Alexandru PEREȘ, senator PDL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea