Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Alexandru Pereş: ARD inaugurează toamna curăţeniei în politică

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Am vorbit de nenumărate ori despre necesitatea reformării clasei politice, în contextul perpetuei crize de imagine şi de încredere prin care trec politicienii postdecembrişti. Trebuie să recunoaştem că politicienii şi cea mai importantă instituţie a statului – Parlamentul, se află în sondajele de opinie pe unul din ultimele locuri în privinţa credibilităţii. Sunt convins că mulţi dintre dumnea­voastră aveţi cunoştinţe, rude sau prieteni, care refuză să meargă la vot întrucât candidaţii înscrişi pe liste nu conving, nu s-au evidenţiat prin nimic sau, mai rău, şi-au dovedit deja incapacitatea profesională sau morală de a-i reprezenta pe cetăţeni. Deşi alegerile sunt foarte aproape, opţiunile de vot încă nu sunt definitivate pentru toată lumea. Nefericitele evenimente politice din vară, când USL a scandalizat întreaga Europă prin atacul nedisimulat la instituţiile statului de drept şi dezvăluirile care i-au urmat, au aruncat în incertitudine opinia publică româ­nească. Alianţa România Dreaptă îşi propune să înlăture celebra dilemă caragialescă „Eu cu cine votez?” a cetăţeanului turmentat. Este firesc ca populaţia care merge la vot  să aibă de unde alege şi, mai ales, pe cine alege. Electoratul are nevoie de candidaţi oneşti, dornici să se implice în problematica judeţului şi a ţării, persoane integre, cărora ale­gătorii să le dea votul lor fără temeri. Amintim că Partidul Democrat Liberal a fost primul şi singurul partid care a dez­bătut şi votat în unanimitate în Biroul Permanent Central un Cod Etic prin care sunt stabilite standarde ridicate de integritate pentru toţi membrii.
Săptămâna aceasta, 17 candidaţi la alegerile parlamentare de pe listele ARD au fost respinşi de comisia internă condusă de Monica Macovei. De ce? Deoarece nu întrunesc toate criteriile de integritate convenite prin Statutul ARD. ARD îşi doreşte cu adevărat construcţia unei noi clase politice, curate, de aceea candidaţii săi sunt trecuţi prin mai multe filtre revelatoare; sunt excluşi oportuniştii, cei intraţi în conflict cu legea, corupţii care îşi imaginează că apartenenţa la partid îi va proteja de rigorile legii, persoanele aflate în conflict de interese sau care au un comportament public indecent.
Nimeni nu-şi face iluzii că există pădure fără uscături. A dovedit-o cu prisosinţă şi actuala legislatură, când traseismul politic a schimbat raportul de forţe în Parlament şi a condus la pierderea guvernării de către câştigătorii alegerilor parlamentare precendente. Candidaţii noştri nu trebuie să fi fost implicaţi în scandaluri legate de fraudă, corupţie, trafic de influenţă, să fi fost arestaţi sau trimişi în judecată. Desigur, ne dorim ca şi adversarii noştri politici să dovedească aceeaşi responsabilitate în alegerea candidaţilor pentru că aceasta este singura cale prin care clasa politică românească îşi poate reabilita ima­ginea nu numai în ochii electoratului propriu ci şi pe plan extern. Poate că alegerile din 9 decembrie vor simboliza prima mare curăţenie de toamnă în politica românească.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea