Rămâi conectat

Curier Județean

ALEGERI PARLAMENTARE 2020: În Alba, peste 300.000 de alegători sunt așteptați la urne

Ziarul Unirea

Publicat

în

Duminică, 6 decembrie 2020, cetăţenii cu drept de vot din judeţul Alba şi din ţară se pot prezenta la secţiile de votare pentru a alege senatorii şi deputaţii care vor fi în Parlament, în legislatura 2020-2024.

Urnele sunt deschise între orele 7.00 şi 21.00. Există posibilitatea de prelungire a votării până la cel mai târziu ora 23:59 pentru alegătorii care se află la sediul secţiei de votare la ora 21:00, precum şi pentru cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare.

În judeţul Alba, la alegerile parlamentare, sunt 308.520 cetăţeni cu drept de vot înregistraţi pe listele electorale permanente. Aceştia au acces la 439 de secţii de votare organizate în localităţi. Conform Autorităţii Electorale Permanente, numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral este de 18.981.396, la nivel naţional.

În 6 decembrie, cetăţenii români cu drept de vot sunt chemaţi să-şi aleagă reprezentanţii în Senat şi Camera Deputaţilor, pentru următorii patru ani. Primele rezultate ale alegerilor parlamentare 2020 vor fi anunţate duminică 6 decembrie, la ora 21:00, când se închid urnele şi pot fi făcute publice datele exit-poll-urilor.

Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 1 Alba a admis listele de candidaţi a 12 formaţiuni politice pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.

Cele 12 partide, în ordine depunerii candidaturilor sunt următoarele: Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), UDMR, Partidul Mişcarea Populară (PMP), Partidul Naţional Liberal (PNL); Partidul România Mare (PRM), Pro România, Partidul Verde, Alianţa USR PLUS, Partidul Ecologist Român (PER), Partidul Social Democrat (PSD), Partidul Puterii Umaniste (PPU-SL) şi Alianţa Renaşterea Naţională (ARN).

În afară de ARN, care a propus doar câte un candidat pentru ambele liste, celelalte formaţiuni politice au un număr complet de candidaţi: patru pentru Senat şi şapte pentru Camera Deputaţilor. Alba are un număr de şapte parlamentari, respectiv doi senatori şi cinci deputaţi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

UPDATE VIDEO: INCENDIU la o locuință din Roșia Montană. Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

UPDATE VIDEO: INCENDIU la o locuință din Roșia Montană. Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea