Rămâi conectat

Politică Administrație

Alegeri europarlamentare: Prefectura Alba face listele cu potențialii președinți ai birourilor electoarale

Bogdan Presecan

Publicat

în

Instituţia Prefectului. judeţul Alba, cu ocazia alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2014, întocmeşte Listele cuprinzând persoanele care pot fi desemnate, potrivit legii, preşedinţi ai birourilor electorale şi locţiitori ai acestora.

Termenul de depunere a cererilor este data de 19 aprilie 2014.

Autoritatea Electorală Permanentă va organiza un program de instruire, pentru persoanele care nu au mai deţinut funcţia de preşedinte sau locţiitor la alegerile anterioare, în ziua de luni, 14 aprilie 2014, între orele 11-16, la sediul instituţiei prefectului.

Pentru a efectua o programare a persoanelor care nu au mai deţinut funcţia de preşedinte sau locţiitor la alegerile anterioare care doresc să participle la instruire se vor face înscrieri la Prefectură, camera 118.

Cererea este înscrisă în:

– lista cuprinzând juriştii, în conformitate cu prevederile art. 4 alin. 2 din Hotărârea Autorităţii Electorale Permanente nr. 15/2013 „persoana care îndeplineşte următoarele condiţii: are cetăţenia română; cunoaşte limba română, scris şi vorbit; are drept de vot; are o stare de sănătate corespunzătoare îndeplinirii funcţiei; nu are apartenenţă politică; a absolvit studii superioare juridice; nu se află într-unul din cazurile de incompatibilitate prevăzute de lege; nu este urmărită penal, trimisă în judecată penală sau condamnată penal;

– lista cuprinzând persoanele cu o bună reputaţie în localitate, în conformitate cu prevederile art. 4 alin. 3 din Hotărârea Autorităţii Electorale Permanente nr. 15/2013 „persoana care a absolvit cel puţin învăţământul general obligatoriu şi îndeplineşte următoarele condiţii: are cetăţenia română; cunoaşte limba română, scris şi vorbit; are drept de vot; are o stare de sănătate corespunzătoare îndeplinirii funcţiei; nu are apartenenţă politică; nu se află într-unul din cazurile de incompatibilitate prevăzute de lege; nu este urmărită penal, trimisă în judecată penală sau condamnată penal.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea