Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

ALDE a validat excluderea celor trei consilieri județeni. Ioan Lazăr: PSD Alba să rezolve acum problemele de la Valea Lungă și Baia de Arieș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Delegația permanentă a ALDE a validat excluderea celor trei consilieri județeni, Gheorghe Feneşer, Ioan Uţiu şi Ladislau Koble, care l-au susținut pe Ion Dumitrel la șefia CJ Alba. Președintele ALDE Alba, Ioan Lazăr, a declarat după această decizie, că așteaptă  ca social-democrații să ia act de excludere și să ”rezolve problemele de la Valea Lungă și Baia de Arieș”, unde, conform protocolului, ALDE poate să pună viceprimari, dacă au susținerea PSD.  

Koble, UtiuPreședintele ALDE Alba, Ioan Lazăr, îi acuză pe social-democrați de trădare și de aranjamente cu PNL și spune că liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu, îl ”plimbă ca pe Guță”.

”Nu mă bucură deloc excluderea lor, mai ales că cei trei au făcut parte din conducerea partidului, chiar în conducerea centrală, nu mă bucură pierderea lor și nu bucură pe nimeni. Noi vrem să adunăm cât mai mulți membri, dar toată lumea trebuie să înțeleagă că disciplina de partid trebuie respectată. Orice membru care pleacă din partid este o pierdere”, a comentat Lazăr.

Pe de altă parte, Ioan Lazăr susține că oricare membru ALDE putea să cadă în această plasă deoarece nemulțumirile au fost mari privind colaborarea cu PSD. Amintim că unul dintre cei trei membri excluși a declarat că votul pentru Dumitrel a fost un cartonaș pentru PSD.

”Și eu sunt nemulțumit de colaborarea cu PSD și sper ca și social-democrații să ia act de demiterea celor trei și să rezolve problemele de la Valea Lungă și de la Baia de Arieș. Acolo, conform protocolului, ALDE trebuie să pună viceprimari. Cu PSD am fi putut face și trebuia să facem majoritatea. Acolo sunt convins că PSD a trădat cu consimțământul conducerii județene a PSD Alba. Așa cum am mai declarat, actorul principal și combinatorul șef a fost Florea, iar după reconfirmarea lui Dîrzu în funcția de președinte am avut două discuții, una telefonică și alta față în față, cu el, pentru rezolvarea problemelor de la Baia de Arieș și de la Valea Lungă. La a doua întâlnire Dîrzu mi s-a părut plin de el și înfumurat, și mă îndoiesc că va respecta protocolul. Dacă nu-l vor respecta, vom fi nevoiți să recurgem la alte măsuri și modalități și îi vom înștiința și pe cei din conducerea centrală a social-democraților, despre aranjamentele și relațiile dintre PNL și PSD, dovadă fiind longevitatea în funcție a primarului municipiului Alba Iulia și a președintelui CJ Alba și, în general, a rezultatelor dezastruoase pentru noi. Din discuții, am simțit că domnul Dîrzu mă pasează ca pe Guță, hai că vedem, hai că vedem. Ar trebui să ia exemplu de la conducerea centrală a ALDE care ce a promis a făcut”, a mai spus Lazăr.

Liderul ALDE Alba a spus că speră ca problemele în cele două localități să fie rezolvate, iar colaborarea PSD-ALDE să aibă rezultate și înainte și după parlamentare.

Locurile celor excluși, în Consiliul Județean Alba, vor fi luate de ocupanții locurilor 4, 5 și 6 pe lista ALDE de consilieri județeni, dacă aceștia vor fi validați de conducerea partidului.

Astfel, ocupantul locului patru pe lista ALDE la Consiliul Județean Alba este Cosmin Arion, din Alba Iulia (ocupația avocat, profesia jurist), acesta fiind urmat de Ion Marincaș, din Alba Iulia (profesia jurist, ocupația mediator), respectiv de Alin Viorel Jidvean, din Blaj (profesia jurist, ocupația avocat).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea