Rămâi conectat

Politică Administrație

Albaiulienii pot să-și plătească taxele și impozitele până în 27 decembrie – vezi ce schimbări vor fi din 2013

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Direcția Venituri a Municipiului Alba Iulia anunță contribuabilii că ultima zi de încasare a impozitelor și taxelor locale este 27 decembrie 2012.

În anul 2013, pentru amenzi, taxe de timbru și alte venituri, prima zi de încasare este 3 ianuarie 2013, iar pentru impozit pe căldiri, impozit pe teren, impozit auto, taxa hotelieră, taxa de afișaj-reclamă, prima zi de încasare în 2013 este 10 ianuarie.

*Vezi ce taxe se modifică începând cu 2013

În urma votului consilierilor locali din ședința ce a avut loc marți, 18 decembrie, începând cu 1 ianuarie 2013 impozitul pe vehicule înregistrate se va calcula în funcție de capacitatea cilindrică (la fel ca la mijloacele de trasport înmatriculate), prin înmulțirea fiecărei grupe de 200 cm cubi sau fracțiune din aceasta cu suma cuprinsă astfel: pentru vehicule înregistrate cu capacittate cilindrică sub 4.800 cm cubi – 3 lei pe an; peste 4.800 cm cubi – 6 lei pe an; vehicule fără capacitate cilindrică evidențiată – 100 de lei pe an (de exemplu: pentru un tractor U650 înmatriculat impozitul este de 432 de lei iar pentru același vehicul, înregistrat, se va plăti un impozit de 144 de lei.

De asemenea, impozitul și taxa pe clădiri pentru persoane juridice care au efectuat reevaluarea va fi calculat la 1,5% (în ultimii 3 ani a fost 1%).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea