Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Albaiulieni indignaţi. Femei care fac plajă topless pe malul Ampoiului, în văzul lumii

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mai mulţi cetăţeni indignaţi din cartierul Ampoi  ne-au sunat la redacţie şi ne-au rugat să scriem în ziar despre un aspect cu totul neplăcut ce se petrece de mai multe zile pe malul râului Ampoi, în municipiul Alba Iulia. Iată în cele ce urmează constatările şi totodată nemulţumirile dânşilor.

„De câteva săptămâni,  ne facem plimbarea dimineaţa pe digul Ampoiului  pentru a prinde răcoarea dimineţii.  În tot acest timp am observat cum numărul femeilor care fac plajă topless pe malul râului Ampoi, peste dig de parcul de agrement al Primăriei, e într-o continuă creştere. O vreme am discutat doar cu prietenii care locuiesc în blocurile din faţa acestei plaje neoficiale, exprimându-ne frustrarea şi dezaprobarea vizavi de lipsa de respect a acestor femei pentru vecinii lor sau pentru copiii de 10-14 ani care joacă fotbal la doar câţiva metri de ele (pe un teren de pe malul râului). Lucrurile au ajuns la culme când sâmbătă (7 iulie), un domn a ajuns să facă plajă nud, în picioare pe malul râului Ampoi. Am încercat să contactăm poliţia locală pentru a reclama acest comportament, însă am fost nevoiţi să recurgem la 112, pentru că pe telefonul direct cu 0258 nu a răspuns nimeni.  La puţin timp după apel, la faţa locului a apărut o dubiţă a jandarmeriei care l-a ridicat pe respectivul individ.

Azi (10 iulie), pe acelaşi mal, de dimineaţă au apărut câteva doamne (patru într-un final) care au început din nou să facă plaja topless. La apelul nostru, după câtva timp a sosit o dubiţă a jandarmeriei cu 5-6 jandarmi. La vederea dubiţei doamnele au început să îşi acopere sânii, însă jandarmii le-au văzut (deci au fost martori) şi au coborât pe terasa inferioară a râului Ampoi la dânsele. Din momentul acela nu ştim dacă dânsele au fost amendate, avertizate, dacă li s-au luat datele personale etc.

După părerea noastră, genul acesta de expunere la soare e permisibil pe proprietăţi private, în spaţii private amenajate (gen ştranduri, piscine private) însă nu în spaţii publice.

Locatarii blocurilor de pe malul Ampoiului, din cartierul Ampoi II, şi copiii lor sunt expuşi la acest gen de comportament de săptămâni bune, însă nici nu îndrăzneşte nimeni să întreprindă ceva, şi nici nu li se spune acestor femei să înceteze. Poate ar fi util ca autorităţile să pună o tablă cu interzicerea plajei topless cu menţionarea legii şi amenzilor aplicabile (cam în acelaşi fel în care s-a făcut pe lângă tomberoanele de gunoi, sau locurile unde se aruncă gunoaie).”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

MESAJE DE PASTELE ORTODOX 2023. URARI și FELICITARI frumoase de Învierea Domnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE DE PASTE FERICIT ORTODOX 2024 • MESAJE de PASTE • URARI de PASTE • FELICITARI de PASTE ziarulunirea.ro vă oferă o colecție a celor mai frumoase urări și felicitări de Învierea Domnului: MESAJE DE PASTE Învierea Domnului să-ți umple sufletul de lumină, ochii de lacrimile bucuriei, mintea de gânduri frumoase și inima de iubire! […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea