Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Albaiulieni condamnaţi pentru ţepe pe Internet. A înşelat şi celebrul site ebay

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţiştii Compartimentului Urmăriri  din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale l-au ridicat şi predat la Penitenciarul din Aiud pe Sergiu Claudiu Cârciu, de 28 de ani, din Alba Iulia, care are de ispăşit o pedeapsă de 5 ani de închisoare, pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi fraudă informatică. A produs prin faptele lui un prejudiciu de 15.500 de lei mai multor victime şi de peste 2 mii de dolari americani celebrului site ebay.com.

Modul de operare era simplu. Posta pe site-urile de profil anunţuri fictive cu privire la vânzarea unor autovehicule inducând în eroare mai multe persoane care au plătit banii, fără însă să intre în posesia bunurilor.
La 27 martie Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat o sentinţă definitivă în baza căreia poliţiştii l-au transportat la închisoare. În acelaşi dosar, Marius Vasile Drâmbărean din Alba Iulia a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru că a înşelat prin aceeaşi metodă mai multe persoane cu aproape 8 mii de lei.
Cei doi au fost judecaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fraudă informatică, acces fără drept la un sistem informatic prin încălcarea măsurilor de securitate, de modificarea, ştergerea sau deteriorarea datelor informatice fără drept, introducerea, modificarea sau ştergerea fără drept de date informatice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului Primăria municipiului Aiud organizează în data de 15 mai 2024 evenimentul „Ziua Familiei”, în cadrul căruia vor fi sărbătorite familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie în anul 2024. Citește și: Ziua Familiei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea