Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Albaiulianul Mihnea Costachi ia startul la Campionatele Mondiale de Şah din Africa de Sud

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mihnea Costachi & Marius CeterasSâmbătă 20 septembrie se dă startul în Campionatele Mondiale de juniori la şah de la Durban (Africa de Sud), competiţie la care sunt aşteptaţi să participe circa 1000 de tineri şahişti din 93 de ţări. Printre aceştia şi maestrul FIDE Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia), care va lua startul la categoria băieţi sub 14 ani.

 Juniorul albaiulian, care deţine un coeficient ELO 2356, este cotat ca favoritul numarul 6 dintre cei 106 juniori înscrişi la categoria sa de vârstă. Principalii favoriţi ai turneului sunt Roven Vogel (Germania – 2434), Alexey Sarana (Rusia – 2411), Sergey Lobanov (Rusia – 2377), Kaumandur Srihari Raghunandan (India – 2367) şi Yan Liu (China – 2364).

 Mihnea Costachi s-a pregătit intens toată vara pentru acest turneu extrem de dificil, care reuneşte la start elita şahului juvenil mondial, jucând cu succes în mai multe turnee open de seniori şi în două competiţii de juniori. Ultima repetiţie înainte de mondiale de juniori a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute când Mihnea Costachi a participat la Cupa Oraşului Tăşnad, un puternic turneu open cu 65 de participanţi, dintre care 9 maeştri internaţionali. Cu un total de 5 puncte (4 victorii, 2 remize şi o înfrângere la principalul favorit, maestrul internaţional Lucian Filip), Mihnea s-a clasat pe locul 7, la egalitate de puncte cu locul 3 şi la o jumătate de punct în urma învingătorului, maestrul internaţional Lucian Cârmaciu (Şah Club Galaţi). Tot la Tăşnad, Mihnea s-a clasat pe locul 2 în turneul de blitz la care au participat 16 jucători. În acest turneu Mihnea a ratat complet startul, pierzând 2 din primele 3 partide, însă a recuperat spectaculos cu 6 victorii în următoarele 6 partide, ceea ce i-a adus locul secund, la egalitate de puncte cu învingătorul turneului Sorin Samu (Oradea), pe care de altfel l-a şi învins în partida directă.

Campionatele Mondiale de juniori se vor desfăşura pe parcursul a 11 runde în sistem elveţian, urmând a se încheia în 29 septembrie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena | Vineri, ora 20.00, Volei Alba Blaj – CSO Voluntari, al 3-lea duel, victoria gazdelor ar prelungi suspansul!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena | Vineri, ora 20.00, Volei Alba Blaj – CSO Voluntari, al 3-lea duel, victoria gazdelor ar prelungi suspansul Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena, mâine și sâmbătă fiind prevăzute alte două întâlniri, de la ora 20.00, în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea