Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Ştirea zilei

“ALBA SUB LUMINI DE OSCAR” 2014. Cei mai tari fotografi din ţară vin în judeţul nostru pentru a imortaliza “giuvaierul turistic” Cetatea Alba Carolina şi alte frumuseţi

Alexandra Mates

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

În perioada 28 iulie – 1 august, municipiul Alba Iulia se va transforma într-un imens „studio”. 150 de  fotografi profesionişti din toată ţara se vor reuni în „Cealaltă Capitală” la prima ediţie a Festivalului „Alba sub Lumini de Oscar”. Timp de 5 zile, aceştia îşi vor demonstra talentul în arta fotografiei imortalizând frumuseţile acestui judeţ, iar cele mai deosebite şi încântătoare imagini vor fi premiate în cadrul unui concurs cu premii substanţiale, între  400 şi 2000 de euro. Participanţii la festival vor avea ocazia să întâlnească fotografi profesionişti consacraţi în ţară şi în străinătate şi să descopere astfel secretele fotografiei profesioniste. Vor fi organizate workshop-uri şi cursuri gratuite, expoziţii foto dar şi proiecţii de filme documentare. În cadrul festivalului este cuprinsă şi o excursie pe Valea Frumoasei de 2 zile.

Festivalul „Alba sub Lumini de Oscar” îi aduce la Alba Iulia pe Marek Czarnecki – multiplu câştigător al “British Professional Photography Award” (echivalentul Oscarului pentru fotografie), ce va preda secretele fotografiei panoramice şi de peisaj, lectorul Cătălin Săvulescu cu fotografia de produs, pe Vlad Eftenie – considerat cel mai bun fotograf de Urban şi Street Photography din România şi câştigătorul de anul acesta al Sony World Photography. De asemenea, Cosmin Someşan va învăţa participanţii la cursuri despre tot ceea ce înseamnă  fotografia action, iar Luca Achim, despre editarea fotografiei şi Cătălin Rudolf – modalităţi de iluminare cu lumina continuă.  Vor fi susţinute si prezentări, seminarii şi comunicări prezentate de către alţi fotografi.

Fiecare curs teoretic şi respectiv sesiune hands on se va finaliza cu un concurs. Participarea la toate concursurile este liberă pentru toţi participanţii. După finalizarea sesiunii hands on participanţii vor avea câteva ore la dispoziţie pentru a selecta imaginile şi pentru a le descărca într-un laptop pus la dispoziţie de către organizatori şi sponsori. Numărul maxim de fotografii cu care pot participa concurenţii este stabilit de către lectorii cursului respectiv. Vor fi alese 10 fotografii câştigătoare: locul I, locul II, locul III şi 7  menţiuni. Juriul va fi format din lectorii cursului respectiv, un reprezentant al organizatorilor şi un reprezentant al sponsorilor sau partenerilor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Premiile vor fi acordate de organizatori, sponsori şi parteneri. Premiul I va fi în valoare de 2.000 euro, premiul II, 1.500 de euro, premiul III 1.000 de euro şi 7 menţiuni de 400 de euro.

Cursurile teoretice vor fi cu intrare gratuită şi se vor defăşura la Restaurant Medieval din Cetatea Alba Carolina, Pub 13, iar expoziţiile de fotografie vor fi organizate într-un spaţiu situat lângă Poarta a-III-a a Cetăţii  Alba Carolina, locul unde are loc şi schimbul Gărzii Cetăţii. În fiecare seară vor fi proiecţii de fotografie şi filme documentare pe esplanada din spatele Porţii a-III-a a Cetăţii Alba Carolina. În ultima zi a festivalului se va organiza un vernisaj al câştigătorilor acestei ediţii a festivalului şi se vor acorda premiile.

Cei care doresc să se înscrie trebuie să ştie că perioada de trimitere a formularelor  este 1 mai – 6 iulie. Listele intermediare cu participanţii care sunt acceptaţi la festival vor fi anunţate periodic, la fiecare două săptămâni,  până pe data de 13 iulie 2014. Formularele completate precum şi portofoliu de 10 fotografii se vor trimite la adresa de e-mail: [email protected]. Pentru cursurile practice cu locuri limitate se va ţine cont de ordinea în care se fac înscrierile.  Portofoliile trimise şi acceptate vor fi luate în considerare şi la o eventuală înscriere la festivalul „Vama Sub Lumini de Oscar”, din perioada 23 august – 31 august.

Participanţii trebuie să aibă minim 18 ani.

Cheltuielile cu transportul, cazarea, mâncarea şi băutura sunt suportate de către participanţi. Excepţie fac cheltuielile cu transportul Alba Iulia – Valea Frumoasei şi retur. Participanţii trebuie să aibă echipament foto propriu (lista orientativă: aparat foto – de preferat dslr -, obiective foto, trepied, blitz extern, card memorie, acumulatori, încărcător acumulatori, cabluri de conectare, manualul aparatului foto, laptop.

CONCURS: 3 dintre participanţi pot beneficia de cazare şi masă gratuită la Festivalul “Alba sub Lumini de Oscar”

Festivalul „Alba sub Lumini de Oscar” are şi un prim concurs, ce a început în data de 4 mai şi se va desfăşura până în 5 iulie. Acesta va da posibilitatea a trei câştigători să beneficieze de trei premii în valoare de 400 de euro fiecare, constând în asigurarea cheltuielilor de cazare şi masă pe perioada desfăşurării festivalului, dar şi de înscrierea automată în cadrul Festivalului Vama Sub Lumini de Oscar, ce se va defăşura în perioada 23 august – 31 august, la Vama Veche.

Participanţii vor avea de trecut trei etape, în care vor trebui să realizeze fotografii pe 3 teme diferite. Concursul este organizat pe pagina de Facebook a evenimentului şi se va supune regulamentului publicat pe această pagină.

Iată etapele şi perioadele de desfăşurare:

Etapa I – Tema: “România neştiută”

Perioada de postare: 4 mai – 17 mai

Perioada de votare: 18 mai – -24 mai

Etapa a II a – Tema: “Lumini şi umbre”

Perioada de postare: 25 mai – 7 iunie

Perioada de votare: 8 iunie – 14 iunie

Etapa a III a– Tema: “În mişcare”

Perioada de postare: 15 iunie – 28 iunie

Perioada de votare: 29 iunie – 5 iulie

Vor fi declarate căştigătoare fotografiile (câte un câştigător la fiecare etapă) care vor aduna cel mai mare număr de voturi. Se va ţine cont doar de voturile acordate în perioadele menţionate. Votarea se face prin scrierea unui comentariu în dreptul fotografiei, cuvântul „votat”. Aceeaşi persoană nu poate vota de două ori aceeaşi fotografie, dar poate vota mai multe fotografii.

Participanţii la „Alba sub Lumini de Oscar” vor ceda organizatorilor drepturile de utilizare asupra fotografiilor realizate în cadrul cursurilor semnând în acest sens un acord scris. Astfel că, la finalul festivalului, judeţul Alba se va putea mândri cu un potofoliu imens de fotografii realizate de „aşii” naţionali ai fotografiei, iar organizatorii le vor putea folosi în scopul promovării judeţului.

Aflaţi mai multe detalii despre festival şi regulamentul de înscriere pe pagina oficială a evenimentului AICI.

Festivalul „Alba sub Lumini de Oscar” este organizat de New Ad Zone, Asociaţia „Produs în Alba”, Primăria Municipiului Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Prezența unui URS, semnalată într-o comună din județul Alba: A fost transmis un mesaj RO-ALERT

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
Prezența unui URS, semnalată într-o comună din județul Alba: A fost transmis un mesaj RO-ALERT

În cursul serii de vineri, 12 august, a fost semnalată, prin apelul numărului unic de urgenţă 112, prezența unui urs în zona Ampoița.

Prin apelul numărului unic se Urgență 112, s-a semnalat prezența unui urs în zona Ampoița.

Elit - Gustul Desăvârșit

A fost emis mesaj Ro-Alert către locuitorii din zona respectivă.

Nu sunt persoane care să necesite îngrijiri medicale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Viktor Orban a fost „premiat” pentru discursul anti-european. Mega investiție din partea Chinei în Ungaria

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
Viktor Orban a fost „premiat” pentru discursul anti-european. Mega investiție din partea Chinei în Ungaria

În cursul zilei de vineri, grupul chinez CATL a anunțat faptul că va construi în Ungaria o uzină de baterii electrice în valoare de 7,3 miliarde de euro, în condițiile în care cel mai mare producător mondial de baterii pentru autovehicule se pregătește să răspundă unor comenzi mari venite din partea constructorilor de automobile.

CATL a precizat că lucrările de construcţie la uzina sa de baterii cu o capacitate de 100 GWh, ce va fi amplasată în oraşul Debreţin, estul Ungariei, cea mai mare investiţie de peste hotare a grupului chinez, vor începe în acest an, după obţinerea aprobărilor necesare, urmând să se întindă pe o perioadă de maxim 64 de luni.

Elit - Gustul Desăvârșit

La finalizare, aceasta ar urma să fie cea mai mare uzină de celule pentru baterii electrice din Europa şi, de asemenea, a doua facilitate de producţie a CATL din regiune. La uzina de la Debreţin vor fi produse celule şi module de baterii pentru constructori auto precum Mercedes-Benz, BMW, Stellantis şi Volkswagen.

Această investiţie va marca „un salt uriaş în expansiunea globală a CATL”, a subliniat fondatorul şi preşedintele grupului chinez, Zeng Yuqun, potrivit Agerpres.ro.

În paralel, compania chineză continuă cu planurile privind debutul producţiei de baterii în America de Nord până în 2026, pentru clienţi precum Ford Motor, în pofida tensiunilor dintre Beijing şi Washington.

Investiţia CATL este crucială şi pentru Ungaria, care a devenit un hub important pentru producţia de vehicule electrice şi baterii în Europa. Debreţin este deja locul unde se construieşte o uzină a grupului auto german BMW, în timp ce rivalul Audi are deja o uzină la Gyor, vestul Ungariei, iar Mercedes-Benz operează o uzină la Kecskemet, centrul Ungariei.

Compania chineză a mai anunţat că examinează de asemenea posibilitatea de a-şi uni forţele cu partenerii locali pentru a pune la punct facilităţi pentru materialele necesare producţiei de baterii în Europa.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

1 septembrie| Concert caritabil, în Alba Iulia, pentru sterilizarea câinilor și pisicilor din mediul rural. Programul evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
1 septembrie| Concert caritabil, în Alba Iulia, pentru sterilizarea câinilor și pisicilor din mediul rural. Programul evenimentului

Un concert caritabil va avea loc joi, 1 septembrie, în Alba Iulia, unde banii strânși vor merge spre realizarea sterilizărilor gratuite pentru câini și pisici din mediul rural.

„Joi, 1 septembrie, începând cu ora 19.30, vă invităm la o seară relaxantă, de socializare, cu muzică bună și băuturi alese.

Elit - Gustul Desăvârșit

Atât taxa de intrare de 20 lei/personă cât și banii strânși din vânzarea diferitelor produse personalizate vor merge spre realizarea sterilizărilor gratuite pentru câini și pisici din mediul rural.

Evenimentul este găzduit de Framm’s localul care ne-a susținut fiecare inițiativă încă de la începutul activității nostre și îi are ca invitați pe Laura Orian și Cristian Alexievici cărora le mulțumim pentru implicare și empatizare.

Sperăm să ne vedem cu voie bună, într-un număr cât mai mare”, arată descrierea evenimentului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea