Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

ALBA: Peste 230 de sancțiuni contravenționale într-o singură zi pentru șoferii care au ignorat disciplina în trafic

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În baza unor planuri proprii de acţiune, poliţişti rutieri şi din structurile de ordine şi siguranţă publică desemnate să efectueze activităţi de poliţie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, au acţionat, vineri, 16 mai a.c., pe raza judeţului, pentru depistarea conducătorilor de vehicule care nu respectă normele rutiere privind efectuarea manevrei de depăşire.

S-au constatat 5 infracţiuni şi alte încălcări ale normelor legale pentru care s-au aplicat 234 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 39.780 lei. Dintre acestea 27 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru încălcarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, 70 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 29 pentru neportul centurii de siguranţă, iar 108 pentru alte abateri.

Ca sancțiune complementară poliţiştii au reţinut 32 de permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, dintre care 27 pentru depăşire neregulamentară iar 5 pentru alte abateri.

Pentru defecţiuni tehnice poliţiştii au retras 9 certificate de înmatriculare.

În scop preventiv, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba informează populaţia că „depăşirea neregulamentară” şi „viteza” sunt principalele cauze ale accidentelor rutiere grave, soldate cu pierderi de vieţi omeneşti şi pagube materiale însemnate şi recomandă tuturor participanţilor la trafic să aibă un comportament care să nu afecteze fluenţa şi siguranţa circulaţiei, să nu pună în pericol viaţa sau integritatea corporala a persoanelor şi să nu aducă prejudicii proprietăţii publice ori private.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului Primăria municipiului Aiud organizează în data de 15 mai 2024 evenimentul „Ziua Familiei”, în cadrul căruia vor fi sărbătorite familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie în anul 2024. Citește și: Ziua Familiei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea