Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Alba: Numărul femeilor aflate în şomaj a crescut cu 9,10% în ultimii 4 ani

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Perioada 2008 – 2012 a însemnat, pentru mulţi dintre români, tăieri salariale şi chiar pierderea locului de muncă. Disponibilizările au afectat atât sectorul public, cât şi cel privat în cei patru ani de criză, iar perspectivele nu sunt foarte optimiste nici pentru perioada următoare.

Chiar dacă în general numărul femeilor care se află în şomaj este mai mic decât cel al bărbaţilor, lucrurile nu au stat deloc bine pentru ele în cei patru ani de criză economică. Numărul femeilor fără loc de muncă a crescut simţitor în mai toate judeţele ţării. Nici în Alba, situaţia nu a fost una fericită. Faţă de 2008,  anul trecut numărul femeilor aflate în şomaj a fost cu 9,10% mai mare. Astfel, la debutul crizei financiare, 4971 de femei din Alba se aflau în evidenţe ca fiind fără loc de muncă. În 2012, numărul acestora a crescut la 5426.

Doar trei judeţe din ţară au înregistrat scăderi în ceea ce priveşte şomajul feminin: Hunedoara, Caraş-Severin şi Iaşi. O situaţie extrem de gravă s-a înregistrat în Satu-Mare, unde numărul femeilor fără loc de muncă aproape că s-a dublat în cei patru ani. Pe locul doi se plasează Constanţa, iar pe locul trei Bistriţa-Năsăud.

Conform Institutului Naţional de Statistică, rata şomajului în România se afla în 2008 la 4,4%, în 2009 a crescut la 7,8%, în 2010 a ajuns la 8,5%, iar în 2012 a scăzut până la 7,6%.

Sursă foto: Econtext


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Avertismentul experților despre noua înșelătorie telefonică din România: Ce este metoda „spoofing”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Avertismentul experților despre noua înșelătorie telefonică din România: Ce este metoda „spoofing” Directoratul Național de Securtitate Cibernetăică (DNSC) a emis un avertisment cu privire la o nouă metodă de fraudă care afectează românii. Această schemă implică folosirea unei tehnici cunoscute sub numele de „spoofing”, prin care atacatorii manipulează afișarea numărului de telefon pentru a părea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea