Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Alba Iulia a intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai mare imagine formată din oameni a unei țări. 4.807 de persoane au participat la stabilirea recordului mondial

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alba Iulia a intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai mare imagine formată din oameni a unei țări. 4.807 de persoane au participat la stabilirea recordului mondial

4.807 de persoane au stabilit, la Alba Iulia, recordul mondial cu cea mai mare hartă a unei ţări formată din oameni, în interiorul căreia a fost format şi numărul 100, şi a intrat astfel în Guinness World Records, având în vedere că în acest an se împlineşte un secol de la Marea Unire din 1918.

Cei circa 4.807 participanți au venit din 70 de localități din aproape toate zonele istorice ale României: Bucovina, Maramureș, Transilvania, Banat, Muntenia.

YouTube video

Cu ajutorul pelerinelor negre au evidenţat harta României, şi cu pelerinele albe, au evidenţiat numărul 100. La final, participanţii s-au folosit de şepcuţele pe care le-au găsit în kitul de participare, pentru a colora în roşu, galben şi albastru harta României. Pentru a fi validat recordul, participanții au fost nevoiți, timp de cinci minute, să facă liniște, să stea pe cât posibil nemișcați și cu glugile pelerinelor puse în cap.

Vechiul record a fost stabilit în luna februarie, când 3.466 de oameni au format harta Myanmar-ului.

Recordul a fost stabilit în cadrul festivalului „Bucurie în mișcare”, un proiect de promovare a sportului și mișcării în comunitate, demarat de Asociația „11even” în anul 2012.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea