Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Alba înzăpezită! Se circulă în condiții de iarnă. Nu au fost înregistrate accidente!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În județul Alba a venit iarna. Prima zăpadă nu a prins pe nepregătite autoritățile locale care intervin pe drumurile județene de 38 de ore.

Drumurile județene:

Circulația rutieră se desfășoară asfel în condiții de iarnă, nefiind înregistrate probleme deosebite, potrivit lui Dan Popescu director în cadrul Consiliului Județean Alba.

Potrivit DPL Alba, drumarii au acționat preventiv încă de sâmbătă noaptea împăștiind zeci de tone de material antiderapant pentru prevenirea formării poleiului pe drumurile județene.

La ora 12.00, singurele probleme cu care se confruntau drumarii de la DPL erau în zona Posișului Seceșelor, unde zăpada este viscolită și se intervine permanent cu utilajele, în special pe DJ 106 I.

Circa 50 de utilaje sunt angrenate în deszăpezire iar pe stoc se află aproape 3.000 de tone de nisip şi sare, cei de la DPL susținând că sunt pregătiți să intervină și dacă ninsoriile se vor înteți în zilele următoare.

Drumuri Naționale și autostrada A1:

Secţia Drumuri Naţionale Alba a acţionat cu circa 20 de utilaje, fiind răspândite zeci de tone de material antiderapant pe DN 74, DN 75, DN 67 C şi DN 1 R. Pe DN 67 C (Transalpina) în zona Şugag, pe DN 74 în zona Zlatna, pe DN 74 zona Abrud și DN 75 în zona Câmpeni. Utilajele intervin neîncetat pentru asigurarea unui carosabil practicabil, în condiții de iarnă.

Se circulă la negru pe drumurile naționale din Alba, însă mici probleme se înregistrează pe DN 1 (Sibiu – Alba Iulia) și DN 7 (Sebeș – Hunedoara) din cauza zăpezii care este viscolită înapoi pe carosabil, în special în zona Răhău și Cîlnic. Intervenția pentru deszăpezire este îngreunată și de traficul rutier mai redus pe DN 1, autovehiculele prferând acum autostrada A1. Drumarii preconizează că se va ajunge la negru cu carosabilul si în zonele mentionate mai sus până la orele 15.00-16.00.

În zona munților Apuseni, ninsoarea s-a oprit la ora 12.30., însă continuă să ningă pe DN 67C, Transalpina.â S0a oprit de 2, 5 ore

Pe tronsoanele din Apuseni drumarii fac largiri ale carosabilului pentru a evita blocarea drumurilor la următoarea ninsoare.

Pe A1, în județul Alba, se circulă la negru.

Din fericire, spre deorsebirre de anii trecuți, numărul accidentelor și tamponărilor rutiere a fost foarte redus în acest interval, respectiv începând de sâmbătă seară de când a intrat în vigoare atenționarea meteorologică de ninsori și până luni la ora 12.00.

În acest moment nu sunt drumuri blocate din cauza înzăpezirii. Luni la ora 12.00 se circula “la negru” pe drumurile principale, mai puţin în zona de munte. În municipiul Alba Iulia arterele principale sunt și ele “la negru”.

Reamintim conducătorilor auto că deplasarea se efectuează în condiţii de iarnă şi este foarte important să-şi echipeze corespunzător mijloacele auto (cauciucuri de iarnă), să adapteze viteza condiţiilor de drum şi să manifeste atenţie sporită în deplasare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea