Alba înzăpezită! Se circulă în condiții de iarnă. Ninge izolat, toate utilajele DPL intervin pentru deszăpezire

cod rosu de ninsoriÎn județul Alba a venit iarna adevărată. A nins neîncetat începând de azi-noapte, însă acum (orele 14.00), intenistatea ninsorii a scăzut în majoritatea zonelor din județ. Circulația rutieră este afectată pe toate drumurile din județ. Se circulă în condiții de iarnă. Din fericire numărul accidentelor și tamponărilor rutiere a fost foarte redus în acest interval.

Potrivit vicepreședintelui CJ Alba, Florin Roman, pe drumurile judeţene drumarii de la DPL Alba acționează  la capacitate  maximă, circa 70 de utilaje fiind prezente pe  drumurile din județ. În zona Oaşa, ca de obicei, traficul rutier se desfășoară cu greutate.

ELIT

În acest moment nu sunt drumuri blocate din cauza înzăpezirii.

Carosabilul pe Transalpina DN 67C, zona Munților Apuseni DN 74 şi DN 75, este acoperit cu peste un centimetru de zăpadă.

Mihail David - 2020

Secţia Drumuri Naţionale Alba a acţionat astăzi până în jurul amiezii, cu 14 utilaje, fiind răspândite peste 120 tone de material antiderapant pe DN 74, DN 75, DN 67 C şi DN 1 R. Pe DN 67 C (Transalpina) în zona Şugag, pe DN 74 în zona Zlatna, pe DN 74 zona Abrud și DN 75 în zona Câmpeni, carosabilul este acoperit cu circa un cm de zăpadă. Utilajele intervin neîncetat pentru asigurarea unui carosabil practicabil, în condiții de iarnă.

În municipiul Alba Iulia arterele principale sunt la negru, problematice fiind străzile secundare unde utilajele de deszăpezire nu au reușit încă să ajungă.

O situație mai deosebită s-a înregistrat în această dimineață, la Vadul Moților în Munții Apuseni, unde a fost solicitată de urgență intervenția utilajelor de deszăpezire, pentru a deschide drumul unei ambulanțe solicitate prin 112, pentru o urgență medicală. Au intervenit personalul ISU Câmpeni si drumarii de la secția DPL.

Vă rugăm să ne sesizați în legătură cu orice problemă serioasă pe care o întâmpinați în zona dumneavoastră, legată de înzăpeziri sau lipsa intervenției utilajelor de deszăpezire!

foto arhivă

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...