Rămâi conectat

Curier Județean

Alba înzăpezită! Se circulă în condiții de iarnă. Ninge izolat, toate utilajele DPL intervin pentru deszăpezire

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

cod rosu de ninsoriÎn județul Alba a venit iarna adevărată. A nins neîncetat începând de azi-noapte, însă acum (orele 14.00), intenistatea ninsorii a scăzut în majoritatea zonelor din județ. Circulația rutieră este afectată pe toate drumurile din județ. Se circulă în condiții de iarnă. Din fericire numărul accidentelor și tamponărilor rutiere a fost foarte redus în acest interval.

Potrivit vicepreședintelui CJ Alba, Florin Roman, pe drumurile judeţene drumarii de la DPL Alba acționează  la capacitate  maximă, circa 70 de utilaje fiind prezente pe  drumurile din județ. În zona Oaşa, ca de obicei, traficul rutier se desfășoară cu greutate.

În acest moment nu sunt drumuri blocate din cauza înzăpezirii.

Carosabilul pe Transalpina DN 67C, zona Munților Apuseni DN 74 şi DN 75, este acoperit cu peste un centimetru de zăpadă.

Secţia Drumuri Naţionale Alba a acţionat astăzi până în jurul amiezii, cu 14 utilaje, fiind răspândite peste 120 tone de material antiderapant pe DN 74, DN 75, DN 67 C şi DN 1 R. Pe DN 67 C (Transalpina) în zona Şugag, pe DN 74 în zona Zlatna, pe DN 74 zona Abrud și DN 75 în zona Câmpeni, carosabilul este acoperit cu circa un cm de zăpadă. Utilajele intervin neîncetat pentru asigurarea unui carosabil practicabil, în condiții de iarnă.

În municipiul Alba Iulia arterele principale sunt la negru, problematice fiind străzile secundare unde utilajele de deszăpezire nu au reușit încă să ajungă.

O situație mai deosebită s-a înregistrat în această dimineață, la Vadul Moților în Munții Apuseni, unde a fost solicitată de urgență intervenția utilajelor de deszăpezire, pentru a deschide drumul unei ambulanțe solicitate prin 112, pentru o urgență medicală. Au intervenit personalul ISU Câmpeni si drumarii de la secția DPL.

Vă rugăm să ne sesizați în legătură cu orice problemă serioasă pe care o întâmpinați în zona dumneavoastră, legată de înzăpeziri sau lipsa intervenției utilajelor de deszăpezire!

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia, activități de ecologizare în zona râului Ampoi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia, activități de ecologizare în zona râului Ampoi Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia au continuat seria activităților de ecologizare, de această dată în zona râului Ampoi: ”Activitățile cuprinse în cadrul programului „Săptămâna verde” au continuat cu o activitate de ecologizare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea