Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Alba intră în Europa prin CEWL: CSU Alba Iulia joacă miercuri, acasă, cu Piešťanské Čajky din Slovacia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Piešťanské Čajky, locul 5 anul trecut în Slovacia este primul adversar din CEWL (Liga Europei Centrale) pentru CSU Alba Iulia, meciul fiind programat miercuri, 13 noiembrie, de la ora 18.00, în Sala de Sport a Universităţii „1 Decembrie 1918”. Este un moment important al istoriei sportului din Alba, consemnându-se debutul unei formaţii ce ne reprezintă, într-o întrecere la nivelul sporturilor de echipă pe „Bătrânul Continent”. Gruparea universitară şi-a dorit să participe în acest sezon în Europa şi până la urmă s-a înscris în CEWL, a treia competiţie valorică la nivelul baschetului feminin. „Am pregătit sala astfel încât să putem oferi albaiulienilor, în premieră, jocurile unei echipe locale într-o competiţie europeană. Este un pas înainte pentru club şi sper să devenim o forţă în baschetul românesc şi în cel european”, a spus Daniel Breaz, rectorul Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia. „Dacă în urmă cu 5 ani de zile nici nu se putea visa la asemenea performanţă în baschet feminin la noi în oraş, acum a devenit o certitudine. Această cupă europeană va aduce un plus de experienţă, deoarece se joacă cu o altă intensitate faţă de campionatul intern”, a precizat Achim Moise, prorectorul instituţiei de învăţământ superior.

*Program încărcat, meciuri din trei în trei zile

Jocul cu echipa din Slovacia vine după succesul de sâmbătă cu Sepsi Sf. Gheorghe din Liga Naţională (scor 78-65, victorie ce a dus la demiterea lui Deri Csaba de la trupa din Covasna) şi reprezintă începutul unei perioade extrem de încărcată pentru studentele lui Miroslav Popov, cu meciuri din trei în trei zile, pe trei fronturi (sâmbătă la Tg. Mureş, iar peste o săptămână la Brno, în Cehia). „Primul sezon în cupele europene este o premieră atât pentru noi, cât şi pentru Alba Iulia. Am primit licenţa pentru a putea să desfăşurăm meciurile aici, ceea ce consider că este un lucru important. Rămâne ca echipa să facă o figură frumoasă în această competiţie şi poate vom fi o surpriză pentru multă lume”, a anticipat Bogdan Duma, preşedintele Consiliului de Administraţie al CSU Alba Iulia. Este practic un moment semnificativ al baschetului din Cetatea Marii Uniri, care se află în preajma startului în Europa. „Cred că proiectul este unul pe termen lung şi trebuie să ne obişnuim cu cupele europene. Dacă ne propunem să câştigăm un loc şi mai bun sezonul acesta, trebuie să ne gândim şi mai departe, deoarece sportul nu înseamnă doar competiţie internă, obligaţia noastră e să promovăm sportul românesc şi peste hotare. Înscrierea în această cupă este un început, cu dorinţe şi speranţe că vom ajunge mult mai sus”, a concluzionat Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea