Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

ALBA FEST 2023: Peste 200 de jandarmi, polițiști și pompieri vor asigura buna desfășurare a evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cu scopul de a asigura desfășurarea fără probleme a evenimentului Alba Fest, ce are loc în Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia, peste 200 de jandarmi, polițiști și pompieri vor fi prezenti.

Aproximativ 100 de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Alba și Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” Târgu Mureș vor fi în serviciu pe toată durata manifestărilor.

Citește și: 23-25 iunie| PROGRAM Alba Fest 2023. Trei zile de show alături de Carla’s Dream, Smiley, Iris și mulți alții

Aceștia vor fi dislocați în zona festivalului și vor acorda o atenție deosebită locurilor în care vor avea loc spectacole în aer liber și zonele aglomerate, având în vedere amploarea evenimentului.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a luat măsuri pentru a intensifica acțiunile de securitate publică, suplimentând efectivele și asigurând prezența echipajelor de poliție în zonele în care se desfășoară manifestările publice.

Peste 80 de polițiști din diferite structuri ale poliției, cum ar fi ordine publică, rutieră, investigații criminale, combaterea criminalității economice, arme, explozivi, substanțe periculoase, acțiuni speciale, prevenire și siguranță școlară, vor asigura o prezență vizibilă pe durata evenimentului pentru a preveni orice incident antisocial și pentru a interveni prompt în situații care intră în competența poliției.

De asemenea, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate vor acționa pe întreaga durată a manifestărilor pentru a preveni și combate traficul și consumul de droguri.

Polițiștii rutieri vor fi în acțiune permanentă pentru a fluidiza traficul rutier și pentru a identifica și sancționa conducătorii auto care conduc sub influența alcoolului sau substanțelor interzise.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba va fi pregătit să intervină cu peste 25 de cadre, având ca principală misiune asigurarea respectării măsurilor de apărare și stingere a incendiilor, în scopul sporirii siguranței cetățenilor.

De asemenea, echipele SMURD vor fi pregătite să acorde asistență medicală în caz de nevoie.

Reprezentanții forțelor de ordine din județ transmit un mesaj participanților la festival, recomandându-le să identifice punctele de prim ajutor de la intrare, să evite consumul excesiv de alcool și să manifeste prudență în relația cu persoane necunoscute care le-ar putea oferi diverse substanțe, precum băuturi, medicamente sau țigări.

De asemenea, se sugerează evitarea confruntărilor directe cu persoane recalcitrante și solicitarea ajutorului personalului specializat în caz de nevoie.

Forțele de ordine doresc tuturor celor care vor alege să se bucure de distracție la Alba Fest în acest sfârșit de săptămână să aibă parte de o experiență memorabilă și în siguranță.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament” Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean este CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitnes. Performanța remarcabilă a fost anunțată chiar de sportivă pe pagina de Facebook: ”O cupă în care am strâns […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea