Rămâi conectat

Curier Județean

Alba, alături de refugiații din Ucraina: Mănăstirea Dumbrava pune la dispoziție 100 de locuri de cazare şi masă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alba, alături de refugiații din Ucraina: Mănăstirea Dumbrava pune la dispoziție 100 de locuri de cazare şi masă

La Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” de la Dumbrava, Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia pune la dispoziţie 100 de locuri de cazare şi masă pentru cei care fug din fața războiului din Ucraina.

Duminică, la finalul slujbei religioase, în toate bisericile ortodoxe din Alba şi Mureş au fost anunţate colecte în bani, alimente neperisabile, haine groase şi încălţăminte de iarnă.

”Prin Mănăstirea ‘Sfântul Mare Mucenic Dimitrie’ de la Dumbrava, Arhiepiscopia Alba Iuliei pune la dispoziţie 100 de locuri de cazare cu masa”, a anunţat, printr-o postare pe grupul ”Uniţi pentru Ucraina – Alba Iulia”, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, Oliviu Botoi.

CITEȘTE ȘI: RĂZBOI în Ucraina: A cincea zi de lupte cu trupele ruse. NEGOCIERI între cele două tabere, lângă graniță

Acesta a transmis şi că în toate bisericile din Alba şi Mureş au fost anunţate duminică colecte în bani, alimente neperisabile, haine groase şi încălţăminte de iarnă. ”Prin Sectorul social-misionar al Arhiepiscopiei şi prin Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, vom gestiona pachetele atât pentru refugiaţii ce vor ajunge în Alba şi Mureş, cât şi pentru cei aflaţi în judeţele din nordul ţării. Colaboratorii noştri din Suceava şi Maramureş ne-au sfătuit să organizăm şi colecte în bani. (…)

Noi am achiziţionat apă şi produse de 50.000 de lei care sunt livrate de operatorul economic direct la refugiaţi. (…) Printr-o bună colaborare şi eficientă comunicare între noi toţi, vom reuşi să fim aproape de refugiaţii ucraineni şi de cei rămaşi în ţara lor şi aflaţi în suferinţă”, a menţionat Oliviu Botoi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea