Rămâi conectat

Actualitate

Ajutor unic de 700 de lei pentru pensionari: Ce spune ministrul Muncii despre sursa de finanțare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ajutor unic de 700 de lei pentru pensionari: Ce spune ministrul Muncii despre sursa de finanțare

În cursul zilei de marți, 24 mai, Marius Budăi, ministrul Muncii și Protecției Sociale, a vorbit despre renegocierea PNRR, dar și despre sursa de finanțare pentru ajutorul unic de 700 de lei acordat pensionarilor cu un venit mai mic de 2000 de lei pe lună.

De la bun început, ministrul Muncii a ținut să sublinieze că ”noi nu ne-am dorit să punem în pericol implementarea PNRR, ci doar să flexibilizăm anumite lucruri. Nu este o renegociere pe ansamblul Programului Național de Redresare și Reziliență, pentru că nu scoatem o reformă și introducem altă reformă sau scoatem o reformă și nu introducem altceva în loc. Este doar o flexibilizare”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, pentru postul de televiziune B1TV.

Potrivit spuselor sale, discuțiile sunt ”în dinamică, se poartă continuu, a fost ministrul Boloș la Bruxelles, urmează să merg și eu, în iunie, la Consiliului miniștrilor Muncii, unde voi avea, din nou, o întâlnire bilaterală cu domnul Comisar european pentru Muncă. Suntem în dinamică, suntem în discuții”, a insistat responsabilul român.

Referitor la pensiile românilor, în special la acel ajutor unic de 700 de lei acordat fiecărui pensionare care primește mai puțin de 2000 de lei și întrebat de unde vin acești bani, dacă a fost identificată sursa bugetară, minsitrul Budăi a răspuns: ”Bugetul de stat, desigur”.

Contactat de DCBusiness și rugat să comenteze noul pachet de măsuri lansat de coaliția de guvernare, pachet ce prevede acest ajutor pentru pensionari, analistul Adrian Negrescu a declarat că ”România se îndreaptă spre un naufragiu economic și autoritățile, în loc să ia măsuri pentru repunerea economiei pe linia de plutire, se preocupă să împartă ,,veste de salvare’’ bugetarilor și pensionarilor. E greu să comentezi măsurile anunțate de coaliție, în condițiile în care nu avem detalii despre modul în care vor fi aplicate”.

Analistul mai spune că: ”Ce observăm, însă, este preocuparea autorităților pentru creșterea salariilor bugetarilor și modul discriminatoriu în care sunt tratați pensionarii, în funcție de nivelul pensiei”, explică economistul și adaugă că: ”Sunt atât de multe semne de întrebare încât e greu să înțelegi logica acestui nou pachet de sprijin, pentru că nu există o legătură între ele, nu există o corelație cu măsurile anunțate anterior și nu știm care va fi impactul real al acestora”.

Expertul și-a manifestat mirarea spunând că: ”Anunți, pe de o parte, creșterea salariilor bugetarilor, dar pe de altă parte promiți reducerea cheltuielilor statului cu 10%. Asistăm, în continuare, la o continuă preocupare a politicienilor pentru soarta bugetarilor și niciun fel de măsură pentru cei care lucrează în mediul privat, alta decât ,,posibilitatea de a majora salariul minim cu 200 lei, fără taxe’’, o măsură cel puțin discutabilă din perspectiva eficienței, în contextul inflației”.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea